Najviše do sada: U samo dva dana, na području VPŽ 111 novi slučaj, u posljednja 24 sata 58, jedna osoba preminula

Područje Virovitičko-podravske županije u posljednja dva dana bilježi čak 111 zaraženih osoba koronavirusom. Nakon 53 osobe koji su testirane i pozitivne bile u srijedu, 25. studenog, stigli su još porazniji rezultati od četvrtka, 26. studenog. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, u posljednja 24 sata jedan muškarac (1954. godište) koji je bio na respiratoru, a uslijed brojnih komorbiditeta preminuo je od COVIDA-19 u Općoj bolnici Virovitica, a njih 58 je pozitivnih na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Testirano je ukupno 126 osoba, njih petero je još u obradi, a pozitivnih je 55. Osim toga, tri osobe su bile pozitivne na brzim testovima. Pozitivno je ukupno 31 osoba ženskog i 27 muškog spola. Najveći udio u novo inficiranima imaju osobe srednje životne dobi, njih 30…

Pozitivni na koronavirus dolaze s područja sljedećih općina i gradova: Virovitica (23), Slatina (9), Mikleuš (5), Suhopolje (5), Pitomača (4), Čačinci (3), Orahovica (3), Voćin (2), Nova Bukovica (1), Gradina (1), Lukač (1), Crnac (1). U Općoj bolnici Virovitica trenutno je 38 COVID-19 pacijenata. U odnosu na jučer, petero je pušteno kućama, ali ih je osmero novohospitalizirano. U KBC-u Osijek je dvoje pacijenata koji se nalaze na respiratoru.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazila se 1.509 osoba, a njih 24 su preminule. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content