OPĆINA VOĆIN Molitve i lampioni povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin, a u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, mještani Voćina danas (utorak) su odali počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima te civilnim žrtvama Domovinskog rata. Na centralnom spomeniku Voćinskoj žrtvi u središtu Voćina molitvu za sve žrtve u Domovinskom ratu predvodio je voćinski župnik vlč. Ivan Ereiz.

Nakon odavanja počasti polaganjem lampiona i molitvom, nazočni su se u koloni sjećanja uputili na most koji nosi ime hrvatskog domoljuba Branka Ilića gdje su položeni upaljeni lampioni. Sa mosta je u rijeku Voćinku pušten aranžman cvijeća te su se na taj način simbolički povezale žrtve Voćina i Vukovara. U koloni je, uz učenike i nastavnike Osnovne škole Voćin, bili su i načelnik Općine Voćin Predrag Filić i njegov zamjenik Roko Perić, predsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božićković i njegov zamjenik Ivan Đuzel, te mještani. (www.icv.hr, ADF; Fotografije: D. Božičković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content