Stanje u prometu prošlog tjedna: Vozač u Sedlarici napuhao 2.77 promila, a u Suhopolju zabilježena najveća tjedna brzina

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenima i 8 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozač bicikla teško ozlijeđen, a vozač i putnik u osobnom automobilu su lako ozlijeđeni. Dva vozača su uzrokovala prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 280 prekršaja, od kojih 35 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 100 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.77 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 48 godina u ponedjeljak u 15.20 sati u Sedlarici.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 21.30 sati u Suhopolju gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 80 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 106 km/h.

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno je 7 osoba, od kojih 4 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 2 zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 157 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 52 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content