U Domu za odrasle osobe Borova održane dvije edukacije u sklopu EU projekta „Moja kućica, moja slobodica“

U Domu za odrasle osobe Borova održane su dvije edukacije (02. i 09. studenoga 2020. godine) na temu ravnopravnosti spolova u sklopu EU projekta „Moja kućica, moja slobodica“. Promicanje ravnopravnosti spolova je osnaživanje djelatnika Doma u području rodne ravnopravnosti kao i smanjenje predrasuda i diskriminacije koja se može pojaviti u radu s korisnicima koji su često izloženi predrasudama, diskriminaciji i netoleranciji kao osobe s invaliditetom i/ili starije i nemoćne osobe.

S 3

Teme koje su bile obuhvaćene predavanjem odnose se na: rodnu ravnopravnost, predrasude, toleranciju, socijalne vještine, komunikacijske vještine. Također je naglasak stavljen na odnos prema osobama koje imaju poteškoće u obavljanju redovnih životnih potreba. Gosti predavači su bili Desa Kolesarić i Jelena Kolesarić Škorić ispred udruge S.O.S. Virovitica.

Edukacija na temu ravnopravnosti spolova predstavlja jednu od glavnih okosnica pristupa prema kako sadašnjim tako i budućim, korisnicima Doma, te će iznimno doprinijeti jačanju kapaciteta djelatnika Doma, te razvoju i realizaciji EU projekta. Djelatnici Doma su kroz predavanje i radionice imali priliku upoznati se sa konkretnim primjerima iz prakse i njihovim rješenjima na djelotvoran i trajan način. Gosti predavači su bili izuzetno susretljivi i profesionalni te su odgovarali na sva postavljena pitanja djelatnika Doma. Prilikom održavanja edukacija poštivane su sve epidemiološke mjere.

(www.icv.hr, Dom za odrasle osobe Borova)

S 2

S 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content