1. ŽNL U Rezovcu ne miruju: U planu igračka osvježenja, dogovorene su i pripremne utakmice

U županijskim nogometnim ligašima trenutno je zimska pauza. Zbog pandemije koronavirusa nema niti uobičajenih zimskih malonogometnih turnira. Međutim to ne znači da je u klubovima u potpunosti zamro rad.

Već se polako počinju planirati pripreme za proljetni dio sezone s nadom da će se poboljšati epidemiološke prilike. Prošle je zime Rezovac, županijski prvoligaš iz istoimenog virovitičkog prigradskog naselja bio na prvom mjestu na tablici. Proljetni dio nije odigran, a ove jeseni momčad je igrala promjenjivo. Došlo je do promjene trenera. Stipu Rebića naslijedio je Stjepan Pleše.

Trenerska promjena izazvala je pozitivan šok. Polusezonu Rezovčani su završili na 9. mjestu s 19 bodova, uz pet pobjeda, četiri remija i šest poraza. Postigli su 31, a primili 29 zgoditaka.

U proljetnom dijelu sezone se želi napraviti iskorak prema gornjem dijelu tablice. S tim ciljem žele se dovesti tri – četiri igračka osvježenja. S njima se računa da će u kadru biti dvadesetak igrača na koje će trener Pleše moći računati u nastavku natjecanja. Što zbog poslovnih i obiteljskih obveza, a što zbog kazni u jesenskom dijelu sezone momčad niti jednom nije odigrala utakmicu u istom sastavu. U klubu planiraju da pripreme za proljetni dio sezone počnu 15. siječnja.

– Pripreme koje će trajati šest tjedana biti će podijeljene u tri faze. Prva dva tjedna trenirat ćemo tri puta tjedno. Druga dva tjedna biti će četiri treninga tjedno, a u posljednjoj fazi vratit ćemo se na tri treninga tjedno – objasnio nam je trener Pleše.

Naravno, uz treninge, u planu su i pripremne utakmice. Zbog radova na terenu u Rezovcu sve će se pripremne utakmice odigrati na gostujućim terenima i to dobrim dijelom s umjetnom travom. Prva utakmica se treba igrati 23. siječnja u Suhopolju s domaćim četvrtoligašem. Osam dana kasnije, 31. siječnja Rezovčani će gostovati u Koprivnici kod juniora Slaven Belupa, a 7. veljače kod županijskog prvoligaša iz Koprivničko–križevačke županije Prekodravca u Ždali.

U utorak, 9. veljače trebali bi putovati kod Naftaš Ivanića u Ivanić Grad, a dva dana kasnije 11. veljače u Đurđevac, gdje će igrati s juniorima domaćeg trećeligaša Graničara. S četvrtoligašem Pitomačom igrat će 14. veljače, a 21. veljače s ambicioznim županijskim drugoligašem Bilogorom 1947. u Špišić Bukovici.

Većinom su to protivnici iz viših liga ili momčadi koje imaju respektabilan igrački kadar, kako bi trener Pleše mogao što bolje vidjeti mogućnosti svojih nogometaša.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content