14. INVENTUM Bravo za Antonija Lesića: Okomitim držačem za bicikle osvojio zlato

Antonio Lesić, učenik drugog razreda Instalater centralnog grijanja i klimatizacije Industrijsko-obrtničke škole Virovitica osvojio je zlatnu medalju za inovaciju “Okomiti stalak za bicikle” na 14. međunarodnoj izložbi inovacija „INVENTUM“ u Iloku.

Manifestaciju je krajem studenog organiziralo društvo inovatora „Tesla“ iz Iloka u suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske, Gradom Ilokom, Županijom Vkovarsko-srijemskom i Srednjom školom Ilok, a zbog epidemiološke situacije, održana je online. Na izložbi su ravnopravno sudjelovali inovatori, udruge inovatora, osnovne, srednje i visoke škole iz Republike Hrvatske te inovatori Republike Srbije i Crne Gore. Ukupno je predstavljeno 40 inovacija.

antonio inovator 1 Custom
foto: Z. Kozjak

Izvrstan rezultat Antonio Lesić je osvojio pod vodstvom svog mentora, stručnog učitelja Zorana Kozjaka. Okomiti stalak za bicikle jednostavan je za upotrebu, a učenik ga je izradio u samo jednom danu, rekao je Z. Kozjak. Svoju inovaciju Antonio je kolegama predstavio online.

-Inovacija služi za jednostavno spremanje bicikla u skučenom prostoru. Namijenjena je za jedan bicikl, a omogućuje korištenje i u stanovima, garažama, podrumima, hodnicima zgrada. Okomiti stalci za bicikle inače nisu novost, no naš je univerzalan – može se koristiti za sve vrste i veličine bicikala, kao i za one koji imaju blatobran –  o korisnoj inovaciji koja se može lako primjeniti u svakodnevnom životu rekao je stručni učitelj Zoran Kozjak.

Njegovi učenici godinama osvajaju najviša mjesta na sajmovima i izložbama inovacija, a uredno iznenade Virovitičane s novim i praktičnim idejama koje su pretočili u konkretan proizvod. Kako doznajemo od ove vrijedne ekipe, već smišljaju čime će se predstaviti na proljeće. (www.icv.hr, zk, mlo, foto: Z. Kozjak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content