Evo gdje gledati ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo: Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini

Kuglice su spremne, Europa čeka. Zürich je domaćin ždrijeba skupina kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ždrijeb počinje u 18 sati, a prijenos možete gledati na HRT-u 4, usluzi HRTi i službenom kanalu Fife na YouTubeu. Tamo će ga pratiti i hrvatski izbornik Zlatko Dalić i naši igrači. Zbog pandemije koronavirusa nijedan izbornik neće biti u Švicarskoj – piše 24 sata.

Hrvatska je, poznato je još od pobjede nad Švicarskom u listopadu, u prvoj jakosnoj skupini. Izbjegli smo najjače reprezentacije: Francusku, Njemačku, Portugal, Italiju, Nizozemsku, Dansku, Belgiju, Španjolsku i Englesku.

Reprezentacije, njih 55, bit će razvrstane u pet skupina po šest i pet skupina po pet momčadi, a sudionici završnog turnira Lige nacija (Francuska, Belgija, Italija i Španjolska) bit će u manjim skupinama.

Za razliku od kvalifikacija za Euro, na Mundijal će se izravno plasirati samo pobjednici skupina. Drugoplasirani će u play-off s dvjema najboljim reprezentacijama prema plasmanu u Ligi nacija, a nisu završile među prva dva (Hrvatska je tu dvanaesta). One će biti raspoređene u tri odvojena ždrijeba (po sustavu polufinale/finale na jednu utakmicu u lipnju 2022.) i dati još tri europska predstavnika na SP-u.

S obzirom na to da bi se na ljeto trebao igrati Euro, Uefa je oslobodila lipanjski termin pa će se po tri kola kvalifikacija igrati krajem ožujka i početkom rujna (neće biti prijateljskih utakmica), a uobičajena dva u listopadu i studenom. Kvalifikacije će se igrati od ožujka do studenoga 2021. godine, dok je play-off od 24. do 29. ožujka 2022.

Svjetsko prvenstvo će se održati od 21. studenog do 18. prosinca 2022. u pet katarskih gradova.

(www.icv.hr, 24sata.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content