Općina Čačinci: Mještani Čačinaca imat će osiguranu medicinsku skrb

Na kraju sjednice Općinskog vijeća, vijećnike Općine Čačinci zanimalo je što će biti s ordinacijom preminulog dr. Steve Vejića koji je skrbio za 1400 pacijenata. Načelnik Mirko Mališ odmah je naglasio kako će pacijenti adekvatno zbrinuti.

– S obzirom na novonastalu situaciju koja je zadesila našu zajednicu, a nastavno na intenzivne razgovore obavljene s vodstvom Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije možemo obavijestiti sve pacijente pokojnog dr. Steve Vejića da će svim pacijentima i dalje biti osigurana svakodnevna briga o zdravlju. Naime, Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije privremeno je osigurao četiri liječnika koja će se svakodnevno izmjenjivati u radu i brizi za zdravlje naših mještana tijekom radnih dana u tjednu. Liječnici opće medicine koji će se prema mogućnosti svakodnevno izmjenjivati su dr. Gordana Čanadi, dr. Amir Podić, dr. Mirta Tomljanović i dr. Željka Perić – rekao je Mališ, a njegov zamjenik Alen Jurenac dodao:

– Važno je naglasiti da će uslijed okolnosti koje su nas zadesile, medicinska sestra Lidija Behin postati zaposlenica Doma zdravlja te će i dalje nastaviti skrb o zdravlju svih pacijenata. O rasporedu rada liječnika informaciju ćete moći dobiti na telefon ambulante 033 – 684 – 061. Ambulanta će ponedjeljkom, srijedom i petkom raditi poslijepodne, a utorkom i četvrtkom ujutro. Ovim putem želimo obavijestiti javnost da vodstvo Općine Čačinci i Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije intenzivno radi na trajnom rješenju dovođenja liječnika obiteljske medicine u Čačince. Mi za liječnika imamo općinski stan i trudit ćemo se svim silama kako bi naši mještani što prije imali stalnu medicinsku skrb svoga liječnika – rekao je Jurenac.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content