OPĆINA DONJA MOTIČINA Načelnik Kovačević: Jednako brinemo o svim naseljima, ostvarili smo zacrtano

Donja Motičina, mjesto je i općina u Osječko-baranjskoj županiji, a prema riječima njenog načelnika Željka Kovačevića koji je gostovao u eteru ICV radija, neovisno o korona krizi, ove su godine postigli dobre rezultate.

-Zbog korona krize, u prvih šest mjeseci nismo htjeli puno planirati, nego sačekati da vidimo kako će se ona odraziti na naš proračun. No na sreću, korona nije znatno poremetila naše planove pa smo u drugoj polovici krenuli u sve ono što smo zamislili – sa zadovoljstvom je zaključio Željko Kovačević napomenuvši da njegova općina obiluje projektima, te naveo neke od važnijih:

-Gledamo da ravnomjerno idemo u razvoj sva tri naselja. Prvenstveno se to odnosi na veliki projekt vodoopskrbe vrijedan 3.200.000 kuna u kojem Općina Motičina sudjeluje sa 20 posto. Jedna od važnijih stavki je i izgradnja kuće oproštaja u naselju Gornja Motičina vrijednoj 500.000 kuna, gdje smo dobili 50 posto sredstava preko LAG-a, a ostatak je sufinancirala Općina Motičina. Osim tog, u naselju Seona smo uveli javnu rasvjetu, a kupili smo i jednu zemljišnu česticu pokraj tamošnjeg Društvenog doma, na kojoj ćemo sagraditi parkiralište – spomenuo je neke od projekata načelnik Kovačević napomenuvši da je polazište planiranja uvijek realna potreba mještana radi njihovog kvalitetnijeg života:

-U razgovoru s vijećnicima iz naselja uvijek pitam koje su njihove potrebe i ako je moguće, to i realiziramo. Jedna od takvih potreba je i gradnja novog dječjeg igrališta, ali isto tako vrlo nam je važna suradnja s Osječko-baranjskom županijom, a ona je itekako prepoznala naše potrebe. Prvenstveno se to odnosi na njihovu investiciju za projekt aglomeracije, odnosno izgradnje kanalizacije vrijednosti oko 30.000.000 kuna, a uskoro će biti i raspisan natječaj za izvođača – izdvojio je najveći projekt u općini načelnik Željko Kovačević, ne zaboravivši pritom ni vrlo važnu komunalnu stavku:

-Donja Motičina dobila je mobilno reciklažno dvorište, a taj projekt sufinanciran je iz Fonda za zaštitu okoliša. No, mještanima je možda jedna od najvažnijih stavki prometnica, jer veliki problem predstavljaju mnoga teretna vozila koja na svom putu prolaze kroz naselje. Stoga su Hrvatske ceste pokrenule izgradnju kružnog toka koji je itekako bitan, kako za buduću gospodarsku zonu, tako i za preusmjeravanje prometa van naselja. Radi se o investiciji vrijednoj oko 5.000.000 kuna i vjerujem da će do proljeća iduće godine, izgradnja kružnog toka i završiti – istakao je Željko Kovačević koji tom prigodom nije zaboravio spomenuti ni brigu za mlade roditelje i djecu kojima Općina izdvaja 2000 kuna za novorođenčad, te 3000, odnosno 4000 kuna za više djece.

Nacelnik Zeljko Kovacevic 1

Tu spada i obrazovanje mlađeg naraštaja potpomognutog stipendijama za studente, kao i sufinanciranjem prijevoza i prehrane za školarce. No načelnik Kovačević posebno je pohvalio vrijedne udruge na koje Općina nikad nije zaboravila.

Tu bih svakako spomenuo nogometni klub iz Donje Motičine koji je prvak lige, također i naše Kulturno-umjetničko društvo, ali isto tako i vrijedne vatrogasce kojima smo na redovni iznos od 120.000 kuna dodali još 50.000 kuna radi unutrašnjeg uređenja prostorija DVD-a. Imamo i vrlo aktivne lovce lovačke udruge “Jelen”, kao i Udrugu žena “Seona”. Svi koji žele raditi imaju za sebe uvijek otvorena vrata našeg ureda – rekao je načelnik Kovačević koji je na kraju našeg razgovora taksativno nabrojao stavke iz Proračuna općine za 2021. godinu:

-Aglomeracija vrijednosti 30.000.000 kuna, u realizaciji općine sa oko 2.500.000 kuna, izgradnja zgrade za sportske događaje za nogometni klub, vrijednosti investicije oko 2.500.000 kuna, izgradnja vrtića 4.500.000 kuna, izgradnja kuća oproštaja u svim naseljima vrijednosti 550.000 kuna i vrlo važna stavka, asfaltiranje ceste između Seone i Gornje Motičine u vrijednosti oko 8.000.000 kuna – postoji tu još dosta toga što nismo naveli, ali kao što nismo ni dosad, tako i nadalje nećemo nikog izostaviti, jer svaki nam je žitelj naše općine jednako važan. Uz nadu da će iduća godina biti bez korone, čestitam svima božićne blagdane i da u novoj 2021. budemo zdravi i ostvarimo sve svoje želje – na kraju našeg razgovora rekao je načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević.

(www.icv.hr, bs, mm, tm, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content