Ovog vikenda 14. Memorijalni maraton “Kokočak – Orahovica” za poginule hrvatske branitelje

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ i ove godine nastavlja tradiciju održavanja memorijalnog maratona za poginule hrvatske branitelje Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića.

Ove godine će trkači dionicu od 11 kilometara od Kokočaka do Orahovice istrčati po 14. put, no koronavirus je donio velike promjene.

-Svake godine ovaj memorijalni maraton istrči više od 100 trkača, no ove godine zbog pandemije morali smo napraviti pozivni maraton za 25 trkača. Prvi dio 29. obljetnice pogibije Momira, Milana i Branka koja će biti održana u subotu, 5.prosinca, je odavanje počasti kod spomen obilježja u Kokočaku i Gornjoj Pištani i to u 10 sati, dok će maraton krenuti u 12 sati. Cilj će uobičajeno biti kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice gdje ćemo se zajedno i riječima molitve sjetiti naših poginulih heroja. Niti jedno ime hrvatskog branitelja se ne smije zaboraviti, pa smo zato i ove godine, unatoč svim problemima, ustrajali u ovoj organizaciji – rekao je predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content