“PRIJATELJ OD PAPIRA” Učenici iz Slatine korisnicima domova za starije pjesmom, pismima i darovima uljepšali Božić

Volonterski klub Eugenijalac Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina je na inicijativu predsjednika kluba, osmaša Tina Hršaka, pokrenuo akciju „Prijatelji od papira“ kako bi korisnicima domova za starije i nemoćne ublažili usamljenost.

Skupili su tako časopise, knjige, enigmatske priloge, stare novine i novine iz vremena kada su korisnici domova i sami bili mladi. Pomoglo je nekoliko izdavačkih kuća koje su donirale potrebne stvari te su nakon toga učenici-članovi volonterskog kluba OŠ Eugena Kumičića raspodijelili prikupljeno. Poklone su svečano zapakirali i danas (petak) ih uručili domovima za starije i nemoćne.

NAPISALI I UGLAZBILI PJESMU

Učenici 5. c razreda te članovi Volonterskog kluba Danijel Djekić i Filip Cota u pratnji ravnateljice Božice Majhen i učiteljice Marijane Toplak uručili su prikupljene donacije korisnicima Doma za starije i nemoćne Zdenka te dvaju obiteljskih domova na području grada Slatine – Obiteljskom domu Felbar i Obiteljskom domu Perković.

Uručivanje su zabilježile volonterke Annie Milivojević (autorica videa podrške starijim osobama u kojem su sudjelovali brojni učenici OŠ Eugena Kumičića) i Vanesa Dragić, nakon što su sudjelovale u sortiranju i pakiranju prikupljenih donacija te tako dokazale da u malim ljudima kuca najveće srce.

3 3 e1608315600178

Korisnici Doma Zdenka za starije i nemoćne u Slatini na balkonima su mogli poslušati i pjesmu osmišljenu i uglazbljenu samo za njih.

-Pjesmu volonterske akcije “Prijatelji od papira” napisala je majka učenice 5.c razreda,  Tamara Dorić dok je pjesmu uglazbio Siniša Radić – ističe razrednica 5.c razreda Silvija Mađarić koja je s učenicima uvježbala nastup. Pohvalila je solidarnost učenika, ali i roditelja koji su se angažirali da starijima i nemoćnima poklone baš ono što vole i što će im uljepšati blagdane – pletiva, šivaći pribor, pribor za slikanje i crtanje, raznolike društvene igre, igraće karte, ali slatke zalogaje.

U akciji su veliko srce pokazali i članovi školske eko-skupine koji su s voditeljicom Rajkom Avirović Gaća proizveli čajeve te ih zatim zapakirali u ekološku ambalažu vlastitog dizajna, učenici koji su korisnicima napisali osobna pisma i čestitke, članovi Dječjeg foruma Mladost- zapravo, svaki učenik i roditelj koji je na bilo koji način sudjelovao u akciji, poručuju iz škole.

1 13

UKLJUČILI SE I NAKLADNICI

Uspjeh akcije treba potražiti i u angažmanu nakladničkih kuća, kao i roditeljima koji su ju svesrdno podržali. Dio donacija će u ponedjeljak biti uručen i korisnicima Obiteljskog doma Stipanić u Suhopolju te Domu za odrasle u Borovi.

– Učenici škole ujedno su izradili video s porukama ohrabrenja te je svaki korisnik doma dobio ručno izrađenu čestitku- doznajemo od učiteljice Marijane Toplak.

Pjevanjem pjesme ” Prijatelji od papira” i božićnih pjesama učenici su ugrijali srca starijih i nemoćnih, kaže Marija Habuš, zaposlenica Doma Zdenka. – Došli su u velikom broju, sigurno jedan cijeli razred i unijeli veselje, što baš odgovara u božićno vrijeme.

4 3 e1608315633401

Naše “starije” smo ostale njegovateljice i ja izveli na balkone, i tamo su dobili jako puno knjiga, bojanki, čajeva i ostalih poklona te divne čestitke. Bili su jako sretni, djeca su pjevala, a oni su im pljeskali – ističe M. Habuš o atmosferi koja je danas ugrijala srca u Slatini i pokazala da pravo prijateljstvo ne poznaje godine.

(www.icv.hr, ak, OŠ “Eugena Kumičića” Slatina)

[g-gallery gid=”616010″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content