Radujte se Hrvatice i Hrvati! Rukometašice su stigle do povijesnog polufinala Eura

U odlučujuću utakmicu za ulazak u poluzavršnicu na Europskom prvenstvu u Danskoj s Njemačkom, hrvatski izbornik Nenad Šoštarić ušao je s jednom izmjenom. Umjesto Virovitičanke Marijete Vidak u sastavu je bila Dejana Milosavljević.

Prvih 25 minuta Njemačka je imala prednost od jednog do dva zgoditka. U 27. minuti Hrvatice su prvi puta povele 11:10. Ipak na odmor se otišlo u egalu 12:12.

U drugom dijelu Hrvatice kao da su ubacile u veću brzinu i vode. Prednost hrvatske reprezentacije raste sredinom drugog dijela na +6. Njemice su pod kraj smanjile hrvatsku prednost na +3 (22:19). Izbornik Šoštarić u tom trenutku je pozvao minutu odmora. Uzbuđenje je bilo veliko. Ana Debelić je 71 sekundu prije kraja svojim šestim zgoditkom donijela nedostižnu prednost za Hrvatsku 23:20.

Prvom pobjedom nad Njemačkom rezultatom 23:20 Hrvatska se plasirala u poluzavršnicu, koja se igra u petak, 18. prosinca u Herningu s reprezentacijom Francuske.

Na vratima je ponovno briljirala Tea Pijević, koja je sakupila čak 16 obrana, dok je najviše zgoditaka postigla Ana Debelić – 6.

Hrvatska: Tea Pijević (16+0), Lucija Bešen (0+1), Ćamila Mičijević 4, Katarina Ježić 2, Ana Debelić 6, Valentina Blažević 3 (1), Dejana Milosavljević 1, Dora Krsnik 1 (1), Larissa Kalaus 1, Stela Posavac 1, Paula Posavac 1, Josipa Mamić 3, Tea Japundža, Dora Kalaus, Andrea Šimara i Kristina Prkačin. Izbornik: Nenad Šoštarić.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content