Sjednica Skupštine Društva Crvenog križa VPŽ: Usvojen plan rada i financijski plan za 2021. godinu

U prostoru Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, jučer (ponedjeljak) je održana 5. redovna sjednica Skupštine Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije.

Na sjednici Skupštine usvojene su Izmjene i dopune Financijskog plana za 2020. godinu, obzirom na potrebu očuvanja radnih mjesta u sva tri gradska Društva Crvenog križa. Naime, u travnju ove godine Hrvatski Crveni križ predložio je dokument pod nazivom “Plan očuvanja aktivnosti i radnih mjesta” u društvima Hrvatskog Crvenog križa obzirom na pojavu pandemije koronavirusa.

Budući da su u većini društava Crvenog križa brojna radna mjesta dovedena u pitanje, Hrvatski Crveni križ je predložio da se radi očuvanja aktivnosti radnih mjesta u 2020. godini, 70 do 90 posto sredstava županijskih društava usmjere prema općinskim i gradskim društvima Crvenog križa za očuvanje radnih mjesta za obavljanje poslova socijalnih usluga u zajednici.

DCK Virovitičko-podravske županije umjesto planiranih aktivnosti u ovoj godini odrađivalo je brojne aktivnosti koje su bile uvjetovane pandemijom koronavirusa, stoga je Izmjenama i dopunama Financijskog plana za 2020. godinu, 90 posto sredstava županijskog društva, prema prijedlogu HCK usmjereno radi očuvanja radnih mjesta u sva tri gradska društva.

Na sjednici Skupštine usvojen je Plan rada za 2021. godinu i Financijski plan za 2021. godinu, a donesena je i Statutarna odluka o izmjenama Statuta kojima se omogućuje rad tijela društva elektroničkim putem.

Za zastupnicu DCK Virovitičko-podravske županije u Skupštini Hrvatskog Crvenog križa izabrana je Željka Grahovac.

Sjednica Skupštine Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske županije održana je pod posebnim uvjetima, uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

(GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content