U sjećanje na nevine žrtve Voćina, Igor Andrović, Tomislav Kolec i Ivan Obrovac prehodali 39 kilometara od Virovitice do Voćina

Jutros (nedjelja) oko tri sata kod zgrade Virovitičko-podravske županije i Policijske uprave VPŽ okupio se kvartet u sastavu Igor Andrović, Tomislav Kolec, Ivan Obrovac i Mirko Poljanac. Nakon što su kod Spomen obilježja poginulim policajcima u Domovinskom ratu zapalili svijeće, krenuli su prema cilju na koji će stići u 10:20 sati… Andrović, Kolec i Obrovac su do škole u Voćinu prehodali 39 kilometara u sjećanje na 47 nevinih žrtava Voćina, koji su tog hladnog prosinačkog dana 1991. godine stradali samo jer su bili Hrvati. Cijelim putem logističku potporu davao im je Mirko Poljanac. Županu Androviću ovo je druga ovakva hodnja od Virovitice do Voćina, prva je bila 2018. godine.

IMG 5205

– U sjećanje na nevine žrtve Voćina prehodali smo 39 kilometara od Virovitice do Voćina, kako bi obilježili i od zaborava sačuvali spomen na događaje koji su obilježili našu noviju povijest, posebno onu pisanu krvlju žrtava Domovinskog rata. Ovo je najmanje što možemo napraviti u znak sjećanja na nevine Hrvate stradale u Voćinu prije 29 godina. Zahvaljujem organizatorima ovog hodočašća, a najviše zahvaljujem ekipi s kojom sam hodao: Tomislavu Kolecu, Ivanu Obrovcu i Mirku Poljancu koji je bio u našoj pratnji – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

IMG 5159

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content