Udruga “Living life” voli Hrvatsku: Mick Trott vozio 30 sati u komadu kako bi božićnim poklonima obradovao mališane

Već 23. godinu zaredom Udruga “Living life” iz engleskog grada Eastbourne-a djelatno pokazuje da joj je stalo do radosti djece na širem slatinskom području.

U ovo vrijeme Adventa božićnim poklonima “Love in Box” obradovali su više od 800 djece nižih razreda svih matičnih i područnih škola, kao i 300 djece u Orahovici posredstvom Evanđeoske pentekostne crkve Betanija. Već 10. godinu nisu zaboravili ni 30-ak djece u “izgubljenom selu” Kladavac kraj Babine Grede.

Propovijedati Evanđelje i darovima za one koji si sami to ne mogu priskrbiti moto je ove kršćanske udruge koju vode supružnici Lyn i Mick Trott. Desna ruka su im majka i kćer Marjorie i Stacey. Mick od listopada 1991. organizira, prikuplja i šalje tegljače s humanitarnom pomoći u ratom napaćenu Hrvatsku, te Bosnu i Hercegovinu.

m1

Tih donacija na kotačima bilo je više od 400 do danas. Kako su potrebe jenjavale, krajem 1990-ih počinju prikupljati pakete (slatkiše, školski pribor, kape, šalove i rukavice za zimu, osobnu higijenu) u kutijama cipela. Sve te pakete daruju djeca iz osnovnih škola grofovije East Sussex.

Preko kanala La Manche donaciju je ove godine dovezao sam Mick Trot, vozeći više od 30 sati u komadu, jer u Njemačkoj zbog korone nisu smjeli stajati na odmorištima. Prijašnjih godina vozili su i drugi: Ian, Bruce, Steve, ali ove godine su odustali zbog samoizolacije pri povratku. Prešavši više od 1800 kilometara u jednom smjeru pokazao je koliko mu je stalo do djece u Hrvatskoj. Prije nekoliko dana reportažu o Udruzi “Living Life” napravila je i Plava TV.

m4

-Crveni križ Slatina kao druga strana ove medalje zahvaljuje svim donatorima, školama na susretljivosti, medijima i svima koji pomažu da se čarolija Božića ne izgubi. Iako i mi Hrvati imamo krasnih božićnih pjesama, u srce mi je ušla predivna pjesma engleskog pjevača Cliffa Richarda “Mistletoe and wine” – s njenom porukom radosni i blagoslovljeni proslavite ovaj Božić – poručio je V. Jelenčić, predsjednik Županijskog društva Crvenog križa.

(www.icv.hr, vj)

[g-gallery gid=”616203″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content