Virovitička knjižnica uvodi novu uslugu: Korisnicima omogućuje posudbu e-knjiga

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica u ponedjeljak, 21. prosinca započinje s testnom posudbom elektroničkih knjiga. Nakon prethodno uvedene usluge mKnjižnica (može se preuzeti na servisima Google Play i App Store) koja unaprjeđuje pristup knjižničnim zbirkama i uslugama te komunikaciju s korisnicima, slijedi nova digitalna usluga. Ona je odavno poznata u svijetu knjižničarstva, a u Hrvatskoj je, iz niza razloga, zaživjela tek prošle godine.

– Zbirka komercijalnih e-knjiga kojoj će biti omogućen pristup u našoj knjižnici iznosi 140 jedinica i vremenom će se povećavati. Odnosi se, trenutno na knjige na hrvatskome jeziku nakladnika Fraktura i Znanje. Pristup je omogućen kroz katalog Knjižnice i korisničke stranice članova za što je neophodno biti članom Knjižnice i pohraniti važeću e-mail adresu u knjižnični informatički sustav. Daljnja uputstva o načinu pristupa korisnici će dobiti u video vodiču na mrežnim stranicama i društvenim mrežama Knjižnice. Trenutno planiramo mogućnost posudbe dvije knjige (istovremeno) na vrijeme od 60 dana. Naravno, zakasnine neće biti jer istekom roka posudbe prestaje i pravo pristupa! Plan je zbirku kontinuirano obogaćivati, a kvalitetu i mogućnosti pristupa poboljšavati – kažu iz knjižnice.

Uspostavljanje ove važne knjižnične usluge odlučili su obilježiti nagradnom igrom „Odbroji, OSVOJI, usvoji“ na Facebooku. Traje od srijede do nedjelje, a sastoji se od dnevnog pogađanja knjižnih naslova i autora iz e-zbirke Knjižnice na osnovu ponuđenog kratkog sadržaja. Svakoga dana nagrađuju po troje najbržih knjigoljubaca vrijednim poklonima.

Osim toga, Knjižnica provodi i planira niz digitalnih sadržaja i aktivnosti koji će potaknuti trenutne i potencijalne korisnike Knjižnice na korištenje tiskanih knjiga i časopisa kao i tradicionalnih knjižničnih usluga.

(GKiČ Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content