1. ŽNL Evo koja je momčad, a koja utakmica bila najgledanija u jesenskom dijelu prvenstva

Županijski nogometni prvoligaši usprkos pandemiji koronavirusa uspjeli su odigrati sve utakmice jesenskog dijela natjecanja. Prvih 12 kola na utakmicama su mogli biti gledatelji, dok su se susreti posljednja tri kola zbog epidemioloških prilika igrali bez nazočnosti istih.

U tih prvih 12 kola na utakmicama je, prema službenim podacima, bilo 13.205 gledatelja. Prosječno, svako kolo gledalo je po 1.100 gledatelja, odnosno svaku utakmicu gotovo 140 gledatelja.

Borbe za vrh tablice i susjedski derbiji najviše su privlačili gledatelje. Najgledanija jesenska utakmica bio je derbi dviju vodećih momčadi, koja se u 7. kolu igrala u bušetinskom Bereku između domaće Graničar Bušetine i Sloge iz Zdenaca. Tom susretu nazočilo je 450 gledatelja.

Na drugom mjestu je također susret u bušetinskom Bereku, koji se u 9. kolu igrao između Graničar Bušetine i Gradine pred 400 gledatelja.

Treći susret po broju gledatelja igrao se u 4. kolu. To je bio susjedski derbi u Borovi između istoimenog domaćina i Rezovca, na kojemu je bilo 350 gledatelja.

Susretu 5. kola također u Bušetini između domaće momčadi i Borove nazočilo je 320 navijača, dok je na još dva bušetinska domaćinstva bilo po 300 gledatelja: u 1. kolu sa sladojevačkom Slavonijom te u 3. kolu s Voćinom.

Naravno, Graničar Bušetina najgledanija je domaća momčad s 2.020 gledatelja ili 336 prosječno po utakmici, dok je najgledaniji gostujući sastav vodeća Sloga iz Zdenaca s ukupno 1.060 gledatelja ili prosječno 202 po utakmici.

Naravno, navijača bi bilo puno više da nije bilo pandemije koronavirusa, ali očekujemo da će u proljetnom dijelu natjecanja epidemiološke prilike biti bolje što će sigurno privući veći broj navijača uz nogometne terene.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content