Briljantni Filip Zubčić opet dosegnuo postolje: Hrvatski as stao uz rame pobjedniku Alexisu Pinturaultu

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je drugo mjesto u veleslalomu za Svjetski kup voženom danas (petak) u švicarskom Adelbodenu! Za pobjednikom Francuzom Alexisom Pinturaultom zaostao je 1.04 sekunde, dok je od trećeg Švicarca Marca Odermatta bio brži za sedam stotinki – piše vecernji.hr

Zubčić je tako ponovio prošlogodišnji plasman u Adelbodenu kada je također bio drugi iza Slovenca Žana Kranjeca. Nakon što je u prvoj vožnji ostvario treće vrijeme sa 97 stotinki iza Pinturaulta, a samo jednom iza Odermatta, hrvatski skijaš je odlično odvezao i drugu vožnju u kojoj su od njega brži bili samo Pinturault i Austrijanac Roland Leitinger, ali samo za sedam, odnosno četiri stotinke. Tako je uspio preskočiti Odermatta te po treći put u karijeri doći do drugoga mjesta u veleslalomu u Svjetskome kupu.

Uz dva druga mjesta iz Adelbodena, ima i drugu poziciju iz Hinterstodera prošle sezone. Zubčiću je ovo šesto postolje u karijeri. Ima i dvije pobjede, lani u Yuzawa Naebi te prije mjesec dana u Santa Caterini gdje je dva dana potom bio i treći.

U redoslijedu veleslalomaša Zubčić je ostao treći sa 288 bodova, vodeći Odermatt ima 350, a drugi Pinturault 340 bodova. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Zubčić je četvrti sa 375 bodova. Ispred njega su Pinturault sa 575, Norvežanin Alexander Aamodt Kilde sa 515 i Odermatt sa 451. Novu priliku za odličan rezultat Zubčić će imati već u subotu kada je u Adelbodenu na programu još jedan veleslalom.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content