Društvo naša djeca Čačinci ponovno počela s radom te odmah organizirala humanitarnu akciju za stradale u potresu

Udruga Društvo naša djeca Čačinci ponovno je aktivirala svoj rad u cilju okupljanja što većeg broja djece i roditelja i njihovog poticanja na sve aspekte dječjeg socijalnog suživota u zajednici. Kako bi rad bio što efikasniji, a nakon nekoliko godina stanke, održana je i izborna skupština na kojoj je za novu predsjednicu izabrana Ana Krmpotić. Za dopredsjednicu je izabrana Kristina Krmpotić, tajnicu Ana Herceg, blagajnicu Mila Krmpotić dok će dužnost likvidatora obnašati Maja Jurlina. U izvršni odbor udruge još su izabrane Tatjana Maršić, Kristina Krolo, Ana Marunica, Emina Mužar, Biljana Farkaš, Gordana Ramić Vukušić i Elena Bošnjak dok Nadzorni odbor čine Željka Hat, Svjetlana Carić i Ivana Buneta Šarko.

– Krenuli smo više nego aktivno već krajem godine. Naime, ususret Božiću, u suradnji s Turističkom zajednicom općine, u planu je bila radionica izrade božićnih vijenaca i podjela istih čačinačkim obrtnicima, no s obzirom na epidemiološke mjere i ograničavanje okupljanja većeg broja ljudi, radionica je bila smanjena na manji broj osoba, ali aktivnost je uspješno provedena. Uz to, božićnim je motivima uređen i vanjski prostor ispred zgrade općine.

Stupanjem u kontakt s Odredom izviđača Lisice iz Slatine, nakon više od 10 godina, u Čačincima smo ponovo učinili da zasja Betlehemsko svjetlo mira. Pokrenuli smo i stranicu na društvenoj mreži radi lakše komunikacije, razmjene ideja, iskustava, sugestija i kritika. Na toj stranici bit će predstavljane sve planirane i realizirane aktivnosti – kaže nova predsjednica Ana Krmpotić te naglašava kako je Društvo pokrenulo i humanitarnu akciju za djecu iz obitelji stradalih u potresu u Banovini.

– Uz nas, ovu humanitarnu akciju organiziraju i Osnovna škole te Turistička zajednica, a njen cilj je izraziti suosjećanje, podršku i brigu te barem malo razveseliti djecu stradalih područja Petrinje, Siska i Gline te im pokazati da u ovoj katastrofi nisu sami. Način pomoći je da svatko naše dijete pripremi jedan poklon za jedno dijete. Dakle, u kutiju treba zapakirati ono što svako dijete misli da bi dijete na stradalom području razveselilo, što bi mu bilo drago. Potrebno je napisati pismo, nacrtati crtež, i po mogućnosti pripremiti koji slatkiš, igračku, olovku, neki drugi školski pribor, knjigu, curice špangicu, gumicu i drugo te po želji, ostaviti svoje ime i adresu u pismu jer možda se stvori novo prijateljstvo. Na kraju nakon pakiranja kutije, obavezno treba napisati za koju dob i spol je kutija namijenjena te tu naljepnicu prelijepiti prozirnim selotejpom da se u prijevozu tekst ne obriše. Svoju pripremljenu kutiju – poklon, djeca mogu donijeti u našu školu u srijedu, 13. siječnja, od 10:00 do 13:00 sati. Kutije će prikupljati naši volonteri i dalje ih otpremiti za djecu na stradalim područjima. Moto ove akcije je ”Pomozi vratiti barem jedan osmijeh na lice” – zaključila je Krmpotić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content