IMAO OZBILJNU “KOLEKCIJU” Policija uz puške, pištolje i prigušivače kod muškarca (62) pronašla i nelegalan duhan te trupce

Službenici Policijske postaje Slatina, koji su jučer (srijeda) temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru “pročešljali” nekoliko kuća koje koristi muškarac (62) s područja Slatine, a kojeg su sumnjičili za nelegalno oružje, naišli su mu ne samo “kolekciju” pušaka i pištolja, već i prigušivača, streljiva, ali i druge nelegalne predmete.

Naime, kako je izvijestila PU virovitičko-podravska, “pretragom kuća na više lokacija koje koristi 62-godišnjak, pronađene su dvije puške, jedna marke „Preduzeće 44“ model 98 i druga puška neutvrđene marke i neutvrđenog kalibra, dva ručno rađena pištolja, od kojih je na jednom montirana optika marke „Tasco“ i ručno rađeni prigušivač pucnja, jedan ručno rađeni prigušivač pucnja, spremnik za puško mitraljez u kojem se nalazio redenik sa ukupno 45 komada streljiva (kalibar 7,9 mm), dvije minobacačke mine (kalibar 82 mm) i više od 500 komada raznog streljiva”.

Policija u priopćenju navodi kako je u pretrazi pronađeno i 400 grama nelegalnog sitno rezanog duhana, kao i 6 trupaca topole i 15 komada planki topole bez šumarijskog režijskog čekića i dokumentacije. Slučaj će svoj epilog imati na sudu, a u uz ODO, uključeni su i carina i šumarska inspekcija. (www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content