IZ VIROVITIČKE GRADSKE KNJIŽNICE Preporuka pet fantastičnih romana

Vatra i krv, George R. R. Martin
Opisana kao povijest kraljeva Targaryena, od Aegona Osvajača do Aegona III. „Vatra i krv“ – knjiga naslovljena prema kućnom geslu te plemićke loze – događa se tristo godina prije događaja opisanih u serijalu „Pjesma Leda i Vatre“.

Američki bogovi, N. Gaiman
U svom višestruko nagrađivanom romanu „Američki bogovi“ britanski spisatelj Neil Gaiman stvorio je rijetko uspješan suvremeni svijet prožet fantastikom. Gaimanova mašta pršti razigranošću, začudnim prizorima, očaravajućim likovima i suptilnim obratima.

Hobbit, J. R. R. Tolkien
Prvi Tolkienov fantastični roman. Radnja romana događa se u fiktivnom Međuzemlju gdje žive dobri i zli čarobnjaci, vilenjaci, hobiti, patuljci, trolovi i mnoga druga bića iz neiscrpne autorove mašte. Glavni motiv priče je vječna borba dobra i zla te prijateljstvo i požrtvovanost.

Sjena vjetra, C. R. Zafon
Polovicom četrdesetih barcelonski knjižar odvodi svog desetogodišnjeg sina Daniela u “Groblje zaboravljenih knjiga” – tajnu barcelonsku knjižaru. Na mjestu gdje se čuvaju zaboravljene knjige, zabranjene knjige – knjige koje je ovako i onako progutalo vrijeme. Dječak će izabrati knjigu “Sjena vjetra”…

Ponoćno sunce, S. Meyer
Kad su se Edward Cullen i Bella Swan sreli u Sumraku, rodila se jedinstvena ljubav. Nezaboravna ljubavna priča između Belle i vampira Edwarda u romanu „Ponoćno sunce“ dobiva nov i mračan obrat. Susret s Bellom najpotresniji je i najneobičniji događaj koji je Edward doživio otkad je postao vampir.

Novi naslovi na policama u siječnju

Novo u sijecnju2 Custom

1. Durastanti, C. Strankinja. Zagreb: Naklada OceanMore, 2020.
Autorica je napisala osebujnu priču vlastite obitelji, veliku priču o talijanskoj migraciji u Americi koja korespondira s pričama svih današnjih migranata o traženju svog mjesta u globalnim geografijama.

2. Evaristo, B. Djevojka, žena, dugo. Zagreb: Profil knjiga, 2020.
2019. Bookerom nagrađen roman proglašen je i romanom godine 2020. Roman slijedi svojih dvanaest likova na osobnim putovanjima kroz prostor i vrijeme proteklih stotinu godina.

3. Attenborough, D.; Hughes, J. Život na našem planetu: moje svjedočanstvo i vizija budućnosti. Zagreb: Školska knjiga, 2020.
Najpoznatiji britanski redatelj filmova o prirodoslovlju priča nam svoje svjedočanstvo o propadanju bioraznolikosti i života na Zemlji i poziva na promjene za dobrobit budućih naraštaja.

4. Žepec, A. Boom: put do slobode svakog poduzetnika. Zagreb: Školska knjiga, 2020.
Autor povezuje četiri dijela uspješnosti svakog poduzeća: jasnu strategiju, učinkovitu organizaciju, kvalitetnu komunikaciju i dobar oblik nagrađivanja.

5. Willey, K. Diši kao medo. Split: Harfa, 2020.
Dječja knjiga s vježbama za unutarnje osnaživanje djece, osjećaj smirenosti, staloženosti i koncentracije. Namijenjena djeci i roditeljima, ali i svima koji rade s djecom i pružaju im podršku.

6. Golub, V. Pauline mačke. Zagreb: Ibis grafika, 2020.
Roman zavičajne spisateljice o prijateljima na ljetnim praznicima protkan komičnim ishodima i detektivskim dijelovima s upečatljivim likom ljepotice Leonarde.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content