Koronavirus u VPŽ: 18 novih slučajeva, preminula ženska osoba

U posljednja 24 sata, s područja Virovitičko-podravske županije 18 je pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2 izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Testirano je 75 ljudi, a od 18 novoinficiranih, deset je osoba ženskog, a osmero muškog spola. Desetero ih je mlađe, a po četvero je starije i mlađe životne dobi.

Pozitivni na koronavirus dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (6), Slatina (4), Orahovica (2), Lukač (2), Pitomača (1), Sopje (1), Gradina (1), Nova Bukovica (1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Jedna žena, 1938. godište, preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19, pritom je imala i brojne komorbiditete. Ona je 82. žrtva koronavirusa s područja VPŽ, od početka epidemije.

U Općoj bolnici Virovitica, trenutno je 40 COVID pacijenata, a od kojih je dvoje na respiratoru. U KBC-u Osijek nema pacijenata iz VPŽ. Od početka epidemije koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije virusom SARS-CoV 2 se zarazilo 2.986 osoba. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)