Popuštanje mjera u OBŽ? Županijski stožera preporučuje povratak osnovnoškolaca u učionice, zaraženo svega 0,15 posto učenika

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije  u zadnja 24 sata testirano je 320 uzoraka na koronavirus od kojih je 29 bilo pozitivno.

Sa šireg područja Osijeka je šest novopozitivnih, po pet iz Đakova i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je iz Belišća, Bilja, Čepina, Drenja, Đurđenovca, Erduta, Kneževih Vinograda, Koške, Marijanaca, Podgorača, Podravske Moslavine, Punitovaca i Valpova.

Na bolničkom liječenju nalazi se 108 osoba oboljela od Covida-19, a od toga ih je 77 smješteno u KBC-u Osijek ( 14 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran 31 pacijent s tim oboljenjem.

Tijekom posljednja 24 sata preminule su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije u dobi od 81 do 89 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 667 osoba, a policijski službenici provjerili su 22 osobe, te utvrdili jedno kršenje propisane mjere na području Belog Manastira. Obavili su i 86 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 49 nadzora provođenja epidemioloških mjera te utvrdili jedno kršenje za koje su odmah izdali nalog za otklanjanje.

Prema najavi Ivana Hampovčana, načelnika Stožer civilne zaštite OBŽ, sutra (29.01.) će biti donesena nova preporuka za organizaciju nastave na području županije.

– U ovom trenutku smatramo da preporuka treba biti da od 1. do 12. veljače 2021. godine u osnovnim školama nastava bude organizirana prema modelu A, odnosno da se za svih osam razreda odvija u školi. U srednjim školama nastava bi se provodila prema Modelu C (nastava na daljinu) za učenike od prvog do trećeg razreda, a učenika završnih razreda prema Modelu A, kako se i sada radi. U sklopu priprema te odluke anketirali smo ravnatelje škola i velika većina je suglasna s predloženim modelom, a i preporuka resornog ministarstva ide u tom smjeru – rekao je Hampovčan, dodavši kako u Osječko-baranjskoj županiji ima 30.277 učenika osnovnih i srednjih škola, a u ovom trenutku je 44 oboljelih učenika, odnosno 0,15 posto.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content