Predstavnici drvnih tvrtki i Hrvatske šume prihvatili hvalevrijednu inicijativu pomoći stradalima u potresu

Ministarstvo poljoprivrede je uspostavilo partnersku suradnju s poduzetnicima iz drvnog sektora okupljenih u Udruženju drvno-prerađivačke industrije pri HGK, kao i s trgovačkim društvom Hrvatske šume, s ciljem centraliziranog i koordiniranog pružanja pomoći unesrećenima na područjima pogođenima potresom, u vidu donacija njihovih proizvoda u svim fazama sanacije, obnove i opremanja objekata.

Naši poduzetnici će prema svojim mogućnostima i raspoloživim kapacitetima solidarno sudjelovati s raznovrsnim proizvodima poput drvne građe (letve, daske, grede…), ogrjevnog drva i energenata od drva, podnih obloga (parket, seljački pod…), građevinske stolarije, namještaja i ostalih proizvoda iz prerade drva i proizvodnje namještaja. Sukladno tome, u tijeku je izrada sistematizirane baze proizvoda koji se mogu donirati, prema grupama proizvoda uz prikaz količina i primjerenih rokova.

Predsjednik Strukovne grupe Drvno prerađivačke industrije pri HGK Županijskoj komori Virovitica Damir Kelava, koji je ujedno i direktor organizacije rada tvrtke Pan Parket iz Čačinaca s pogonom u Orahovici, potvrdio nam je da su svi predstavnici drvnih tvrtki prihvatili ovu hvalevrijednu inicijativu.

-Slijedi dogovor oko toga tko će što donirati, a točni rezultati dogovora znat će se idući tjedan. Tvrtka Pan Parket donirati će 500 kvadratnih metara lakiranih parketa koji se vrlo brzo postavljaju. Postoji još oko osam proizvođača parketa u Hrvatskoj, pa vjerujem da će se prikupiti dostatan broj podnih obloga. To se odnosi i na druge poduzetnike iz drvnog sektora koji će donirati drvne proizvode sa svog asortimana – rekao je Kelava.

U kontekstu ovoga oblika pomoći, Hrvatske šume d.o.o. također će prema svojim mogućnostima i raspoloživom potencijalu donirati drvnu sirovinu iz koje će drvoprerađivači uslužnim piljenjem izrađivati drvnu građu prema iskazanim potrebama te donirati i ogrjevno drvo. Hrvatske šume d.o.o. pružaju smještaj u lovačkim objektima u bližoj okolici pogođenih područja. Isto tako, za primjenjive potrebe mogu donirati kameni materijal, a tijekom obnove objekata mogu donirati i određene količine parketa.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content