Saša Rister u radnom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji: Govorili o projektima i budućnosti grada Orahovice

Saša Rister, povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Orahovice, posjetio je Virovitičko-podravsku županiju, gdje je održao sastanak sa županom Igorom Androvićem, njegovim zamjenikom Darkom Žužakom i suradnicima.

Na sastanku je Rister upoznao župana Androvića s najvažnijim projektima na području Grada Orahovice, što se u prvom redu odnosi na provođenja već ugovorenih infrastrukturnih projekata među kojima su i uređenje Turističko-rekreacijskog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad”, gradnja prometne i komunalne infrastrukture – FAZA 1 u “Poduzetničkoj zoni Orahovica”, te rekonstrukcija Dječjeg vrtića “Palčić”.

– Unatoč kašnjenju s realizacijom, cilj nam je iznaći rješenja za nastavak svih projektnih aktivnosti. Nedavno smo u vezi toga održali i sastanak s ravnateljicom VIDRA-e Eminom Kovač. VIDRA je i do sada pomagala u projektima Gradu Orahovici, a tako će biti i nadalje. Navedena tri projekta su iznimno važna za grad Orahovice i njene građane, jer radi se o projektima ukupne ugovorene vrijednosti 100.834.877 kuna – podcrtao je Rister.

rister u vpz 4
Foto: K. Toplak

Govorilo se i o prijavi na projekt “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”, koji je otvoren do 31. ožujka kojim se želi osigurati inovativan pristup radu vrtića kroz povećanje kapaciteta osoblja i unaprjeđenje njihovih stručnih kompetencija kako bi se osiguralo produljenje radnog vremena vrtića što će doprinijeti većoj dostupnosti predškolskom odgoju i obrazovanju, uz edukacije ali i zapošljavanje odgajatelja, stručnih suradnika, logopeda, kao i o prijavama na projekt „Zaželi 2„ te za sufinanciranje rada i obnove fundusa Gradske knjižnice Orahovica.

– Virovitičko-podravska županija je i do sada, a tako će biti i ubuduće, svakoj općini i gradu davala podršku u projektima koji imaju za cilj bolji život svih naših stanovnika. Sve naše županijske institucije sa svojim kapacitetima pomagale su, pomažu, a pomagat će i nadalje svim općinama i svim gradovima u njihovim projektima – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content