Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveća brzina izmjerena u Pitomači, mladi vozač u Slatini sletio s ceste

Proteklog tjedna zabilježeno je najmirnije stanje sigurnosti u prometu na prometnicama naše županije jer su evidentirane samo tri prometne nesreće s materijalnom štetom – izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Jedna od tih prometnih nesreća dogodila se u novogodišnjoj noći, oko 3 sata u Slatini, gdje je mladi vozač osobnog automobila koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola s utvrđenom koncentracijom alkohola u organizmu od 1,46 g/kg, upravljajući vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti, na mokrom kolniku i na križanju sletio s ceste.

Miran tjedan je protekao i po pitanju utvrđenih i sankcioniranih prekršaja jer je ukupno protekli tjedan utvrđen 61 prekršaj, od kojih šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 14 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, i drugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,84 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 46 godina u utorak u 20,40 sati u Gradini. Ovaj vozač bicikla je višestruki počinitelj prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Protekli tjedan je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u četvrtak u 08,42 sata u Pitomači gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 101 km/h.

(PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content