U Društvenom domu u Gornjem Bazju održana 35. sjednica Općinskog vijeća Općine Lukač

U četvrtak, 28. siječnja, u Društvenom domu u Gornjem Bazju održana je 35. sjednica Općinskog vijeća Općine Lukač, koju je sazvao predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Živković.

Nakon što je usvojen skraćeni zapisnik s 34. sjednice Općinskog vijeća, doneseno je i nekoliko bitnih odluka. Nakon što je jednoglasno usvojena prva točka Dnevnog reda, koja se odnosila na donošenje Odluke o donošenju IV. Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja općine Lukač, donesena je i Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja – izradi pristupne cesta prema Dječjem vrtiću “Bubamara” u Gornjem Bazju, pa će tako Općina Lukač provesti postupak jednostavne nabave radova, donijeti odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja i sklopiti ugovor o izradi već spomenute pristupne ceste prema novom vrtiću.

Preostale točke Dnevnog reda odnosile su se na Donošenje Odluke o ukidanju statusa javnog dobra te Odluke o Izmjeni i dopuni Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lukač.

IMG 2188 Custom

Nakon završetka projekta “Energetska obnova zgrade Općine i Sportskog doma u Lukaču”, Općina Lukač početkom godine krenula je u realizaciju izvođenja radova instalacija plina, tople sanitarne vode i centralnog grijanja u prostorijama HNK Lukač 05, a o toj investiciji, te drugim planiranim projektima koji će započeti uskoro, ali i onima koji su već u tijeku, prisutne vijećnike upoznao je načelnik općine Lukač Đuro Bukvić.

-Ovih dana završili smo radove na centralnom plinskom grijanju u prostorijama HNK Lukač 05. Proveli smo i dva postupka pozivnog natječaja, koji se odnose na kompletno uređenje Društvenog doma u Terezinom Polju, u iznosu 440 tisuća kuna. Radovi su u tijeku, a između ostaloga, uključuju grijanje te uređenje bivše gostionice koja će biti prenamijenjena u jednu veliku prostoriju za druženje. Paralelno s tim, bio je otvoren i natječaj za uređenje sportskih objekata županijskog drugoligaša, Nogometnog kluba Drave. Radi se kompletna termoizolacija zgrade, jer je tamo centralno grijanje već uvedeno. Uredit će se i sve prostorije u prizemlju, a to su oružana, svlačionice i sve druge prostorije koje klub koristi – rekao je pod “točkom razno” načelnik Bukvić i najavio još nekoliko projekata, od kojih svakako treba naglasiti uređenje Vatrogasnog Doma u Gornjem Bazju za potrebe vatrogasaca te izgradnju Mjesnog doma u Lukaču (pomoću EU fondova za ruralni razvoj) s velikim prostorom ispred doma, na kojemu bi se mogle organizirati razne manifestacije.

Jučer (četvrtak) je otvoren i četvrti po redu natječaj u ovoj kalendarkoj godini, a odnosi se na kompletno uređenje i izgradnju nadstrešnice u Društvenom domu u Turanovcu s novim trgom ispred doma, kao i uređenje Vatrogasnog doma s novim, većim prilazom za vatrogasce.

Sve točke Dnevnog reda jednoglasno su usvojene, a sjednica je održana sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama.

(www.icv.hr, ts, mš, foto; M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content