U OBŽ trend pada novozaraženih, na graničnim prijelazima kršenje mjera samoizolacije i krivotvoreni testovi

U Kliničkom bolničkom centru Osijek OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 178 uzoraka od kojih je 37 bilo pozitivno, što iznosi 20 posto od ukupno testiranih uzoraka i pokazuje pad broja novozaraženih s područja županije. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (13), Našica (9), Belog Manastira (4), Donjeg Miholjca (3), Antunovca, Erduta i Valpova (2) te Darde i Belišća (po 1). Hospitalizirana su 174 Covid pacijenta i to 132 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (27 na respiratoru), a 42 u Općoj županijskoj bolnici Našice. U zadnja 24 sata preminule su četiri osobe pozitivne na Covid u dobi od 78 do 82 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 805 osoba.

Policijski službenici samoinicijativno su provjerili 24 osobe u samoizolaciji i utvrdili su kršenje na Graničnom prijelazu Beli Manastir gdje su u prekršaju zatečene četiri osobe od koje su tri s područja Osječko-baranjske županije, odnosno dvije iz Osijeka, jedna iz Tenje i jedna iz Vukovara.

Također je policija na Graničnom prijelazu Erdut prilikom provjere osobnih dokumenata i PCR testova kod četiri osobe iz Republike Srbije utvrdila krivotvoreni test te je podnijela kaznene prijave. Obavili su i 122 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Nadzor objekata tijekom proteklog vikenda vršili su i inspektori Civilne zaštite i to u 20 objekata i nisu utvrdili nepravilnosti. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content