ŽUPA SV. ROKA Premješta se velika skela u virovitičkoj crkvi, mise do subote u Dvorani sv. Franje

Danas (ponedjeljak) su počeli radovi na premještanju velike skele u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici. Riječ je o specifičnom zahvatu koji traje nekoliko dana, dok se skela s prostora iznad kora i klupa ne premjesti na novu lokaciju, a koja će obuhvatiti prednji dio crkve (oltar sv. Antuna i sv. Franje) te glavni oltar.

Skela je neophodna za nastavak obnove stropa župne crkve na visini od 15, odnosno 18 metara. Radovi na obnovi stropa ove prekrasne barokne crkve iz polovice 18. stoljeća počeli su u rujnu 2019. godine. Podsjećamo, radovi su vrijedni oko 1,5 milijun kuna, odvijaju se po fazama, a koje pak ovise o financijskim sredstvima. Riječ je o zajedničkoj investiciji Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Ministarstva kulture, kao i same župe, odnosno, vjernika.

Zbog radova, crkva će za vjernike biti zatvorena do subote, 29. siječnja.

-Svete mise će po redovnom rasporedu biti u Dvorani sv. Franje, koja se nalazi u samostanskom dvorištu. Crkva će biti zatvorena za sve osim za radnike pa molim vjernike za razumijevanje i da zbog vlastite sigurnosti ovih dana u nju ne ulaze, čak i ako vide otvorena vrata – istaknuo je župnik fra Bernard Barbarić.

(www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content