GDCK Virovitica održalo sjednicu Skupštine u novom sazivu: Kroz projekte zaposleno 67 djelatnika

U prostoru GDCK Virovitica jučer (četvrtak) je održana 1. redovna sjednica Skupštine GDCK Virovitica u novom sazivu.

Na sjednici Skupštine usvojeno je godišnje Izvješće o radu za 2020. godinu, Izvješće Nadzornog odbora o poslovanju GDCK Virovitica za 2020. godinu, Izvješće Inventurne komisije za popis osnovnih sredstava, sitnog inventara i financijskih sredstava za 2020. godinu, godišnji obračun i izvršenje Financijskog plana Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Virovitica za 2020. godinu te su donesene Odluka o Saldu – fondu i Odluka o usvajanju Upitnika o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola 2020. godine. Unatoč pandemiji COVID–19, GDCK Virovitica završilo je poslovnu godinu s pozitivnim rezultatima.

Vezano uz godišnje Izvješće o radu GDCK Virovitica za 2020. godinu, ravnateljica Željka Grahovac istaknula je važnije aktivnosti u 2020. godini. Tijekom protekle godine u Pučkoj kuhinji su se svakodnevno pripremali obroci za ukupno 170 korisnika, osiguran je kontinuiran rad Dnevnog boravka za starije osobe u Virovitici, a kroz projekte je zaposleno 67 djelatnika. U aktivnostima prikupljanja i pakiranja namirnica higijenskih potrepština za rad Socijalne samoposluge “Djelo ljubavi”, dostavi namirnica i lijekova u vrijeme pandemije COVID–19 te na aktivnostima vezanim uz potres na Banovini volontiralo je ukupno 142 volontera koji su odradili 2.309 volonterskih sati.

Osim pet tona humanitarne pomoći koja je podijeljena kroz Socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”, od Hrvatskog Crvenog križa i drugih donatora prikupljeno je i podijeljeno još 15 tona hrane prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština, odnosno ukupno je podijeljeno 20 tona prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština na području djelovanja Društva.

U vrijeme izbijanja pandemije COVID–19, GDCK Virovitica pružalo je uslugu dostave namirnica i lijekova na kućni prag. Volonteri su odradili ukupno 779 dostava namirnica i lijekova za 202 starije i kronično bolesne osobe, a u suradnji s Hrvatskom poštom podijeljeno je 1.229 paketa zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava starijim osobama sa slabijim socio–ekonomskim statusom na području djelovanja GDCK Virovitica.

U okviru projekta “Stvorimo uspomene” usmjerenom na socijalizaciji djece iz socijalno osjetljivih skupina u društvu, 42 djece boravilo je na sedmodnevnom ljetovanju u Novom Vinodolskom.

Kroz projekt “Mobilnost za samostalnost” nabavljena su dva nova vozila i zaposleno je 6 osoba. U Suhopolju je otvoren Dnevni boravak za starije, osigurana je podrška i pratnja osobama oboljelim od Alzheimera i drugih demencija te je organiziran prijevoz za osobe starije od 65 godina u naseljima s područja djelovanja GDCK Virovitica u kojima nije organiziran javni prijevoz ili je prometna povezanost jako slaba. Do sada je prijevoz koristilo 124 osobe.

Zahvaljujući donacijama više tisuća stanovnika s područja djelovanja GDCK Virovitica (24,2 tona hrane i 7.290 litara vode), GDCK Virovitica nalazi se među društvima Crvenog križa u Republici Hrvatskoj koja su najviše doprinijela ublažavanju posljedica potresa na Banovini. Na sortiranju namirnica i higijenskim potrepštinama prema vrstama, utvrđivanju količina prikupljene humanitarne pomoći i utovarima i istovarima istih sudjelovalo je 88 volontera koji su odradili 1.037 volonterskih sati.

Zastupnici Skupštine izvješteni su da se u GDCK Virovitica trenutno provodi pet projekata u vrijednosti od 11.005.864 kuna, dok su tijekom 2020. godine uspješno završena četiri projekta u vrijednosti od 7.684.625,04 kuna.

(GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content