Igor Fazekaš novi predsjednik Županijske skupštine VPŽ: Svoju naknadu donirat ću humanitarnoj akciji “Svi za Mateu”

Igor Fazekaš novi je predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. Odlučili su to danas (utorak) vijećnici s 19 glasova za, 6 protiv i jednim suzdržanim. Fazekaš je predsjedanje Skupštinom preuzeo nakon što je dosadašnji predsjednik Miran Janečić zatražio razrješenje iz osobnih razloga.

– Zahvaljujem svima na ukazanom povjerenju. Prije svega želim zahvaliti dosadašnjem predsjedniku Skupštine kolegi Janečiću na njegovom radu i angažmanu. Smatram da, bez obzira na sve, rad naše Županijske skupštine zaista može biti primjer kako se konstruktivno, afirmativno i argumentirano treba raspravljati. Svi vi pokazali ste u svom radu da, unatoč činjenici da ponekad imamo različite političke stavove, svi zajedno imamo isti cilj, a to je stvaranje pretpostavki za bolje uvjete življenja u svim našim općinama, gradovima i našoj županiji. Iako će ovo definitivno biti jedan od kraćih mandata predsjednika Županijske skupštine, moramo funkcionirati sukladno Statutu Virovitičko-podravske županije i Poslovniku Županijske skupštine – rekao je Fazekaš u obraćanju vijećnicima.

– Iskreno se nadam da ćemo dobro surađivati u ovom vremenu do raspuštanja Županijske skupštine, a želim javno reći da ću svu pripadajuću naknadu koju trebam dobiti kao predsjednik Županijske skupštine u cijelosti donirati humanitarnoj akciji OŠ Eugena Kumičića u Slatini “Svi za Mateu”, za djevojčicu koja boluje od teškog oblika skolioze i kojoj je potrebna hitna operacija i pomoć. Sve što bude sjelo na moj račun odmah ću prebaciti na taj račun kako bi se što prije stekli uvjeti da Matea ode na operaciju – rekao je Fazekaš i pozvao sve vijećnike da se odreknu mjesečne naknade i tako pomognu Matei.

– Smatram da prije svega moramo biti socijalno odgovorni i pokazati empatiju prema onima kojima je to najpotrebnije – rekao je novi predsjednik Županijske skupštine.

(www.icv.hr, ml)

Povezane vijesti

Skip to content