Koronavirus u OBŽ: Za “korona party” vlasniku prostora prekršajni nalog, u posljednja 24 sata devet novozaraženih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 236 uzoraka od kojih je 9 bilo pozitivno.

Dvije novopozitivne osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Belog Manastira, Belišća, Čepina, Donjeg Miholjca, Draža, Đakova i Našica.

Na bolničkom liječenju nalazi se 80 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 63 u Kliničkom bolničkom centru Osijek ( 11 na respiratoru), a 17 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminula je jedna osoba u dobi od 68 godina.

U samoizolaciji na području županije se trenutno nalazi 779 osoba, a policijski službenici provjerili su 26 osoba, te utvrdili jedno kršenje državljanina Srbije koji nije poštivao propis o tranzitu kroz Republiku Hrvatsku. Obavili su i 203 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Imali su i jedno postupanje prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, i to 6. veljače u 2.30 sati u Osijeku. U privatnom prostoru zatekli su više osoba nego je dopušteno odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite (najviše 10 osoba iz najviše dva kućanstva) te je vlasniku prostora uručen prekršajni nalog.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content