“MASTER PLAN FUNKCIONALNE REGIJE ISTOČNA HRVATSKA” Konkretna rješenja za prometnu problematiku i održiv promet na pet slavonskih županija

Prometni Master plan funkcionalne regije Istočna Hrvatska bitan je strateški dokument za gospodarski i prometni razvoj, kako predmetne funkcionalne regije, tako i šireg kontaktnog prostora. Funkcionalna regija Istočna Hrvatska obuhvaća geografsko područje Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije. Nositelj izrade Master plana je Virovitičko-podravska županija. Partneri u izradi su: Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija.

Projekt je vrijedan ukupno 6.618.000 kuna, a prijavila ga je Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA.

Ugovor o izradi, vrijedan 4.468.750 kuna potpisali su virovitičko-podravski župan Igor Andrović te Ivica Perica, vlasnik i direktor tvrtke UMiUM, u ime Zajednice gospodarskih subjekata (UMiUM d.o.o. iz Zagreba, Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i PNZ svetovanje projektiranje d.o.o. iz Ljubljane). Istodobno je s tvrtkom Razbor d.o.o. iz Zagreba, odnosno partnericom Mirjanom Samardžić Novoselec potpisan i Ugovor o pružanju savjetodavnih usluga u upravljanju projektom „Izrada prometnog Master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska“ vrijedan 193.750 kuna.

Kao i svaki strateški dokument, Master plan, kao osnovu za definiranje ciljeva i mjera uzima analizu i ocjenu postojećeg stanja, na temelju kojeg će se u kasnijim fazama definirati ciljevi i mjere neophodne za razvoj prometnog sustava funkcionalne regije Istočna Hrvatska.

Master plan uključuje razdoblje od 2020. do 2030. godine te ima za cilj procijeniti i definirati buduće mjere (infrastruktura, rad i organizacija) u sektoru prometa, vezane za međunarodni i unutarnji promet u svim prometnim segmentima, neovisno o izvoru financiranja.

Opći cilj izrade Prometnog master plana funkcionalne regije Istočna Hrvatska je postizanje učinkovitog i održivog prometnog sustava koji će odgovarati potrebama gospodarstva i stanovnika na prostoru pet slavonskih županija.

master plan logaci Custom 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content