MLADA OBITELJ BALTIĆ Trojke su nam bile iznenađenje, ali sad smo potpuna obitelj, nas sedmero

Kada su Josipa (30) i Tomo (34) Baltić iz Suhopolja planirali treće dijete, nakon Magdalene (6) i Marka (4), nisu računali na nevjerojatno iznenađenje: da će umjesto još jedne prinove u obitelji zapravo dobiti njih – tri.

I to tri prekrasne, nježne, mirne i umiljate djevojčice, trojke Anu, Klaru i Luciju. Rođene su 11. siječnja carskim rezom u 33. tjednu, u Petrovoj bolnici u Zagrebu, a danas uživaju sa starijim bratom i sestrom te roditeljima u obiteljskom domu u Suhopolju.

Život s malom djecom je inače izazov, a s novim trojkama koje trebaju svu pažnju ovog svijeta stavio je pred roditelje slatke muke, za koje pak ocjenjuju kako su im dorasli i spremni. Svaki je dan uzbudljiv, reći će majka Josipa, koja je s nama podijelila njihovo iskustvo.

-Mislim da smo sada jedna lijepa obitelj, sa petero djece. Trudnoću smo planirali, željeli smo još jedno dijete. Već na prvom ginekološkom pregledu kod doktora Tonkovića saznali smo da nosim trojke, prirodno, „spontanim putem“. Isprva, bili smo u šoku. Nismo mogli vjerovati da ćemo dobiti tri bebe. No jako brzo smo prihvatili tu novost. Bilo nam je najvažnije da nam curice budu žive i zdrave – opisuje Josipa Baltić vrijeme nakon sretnih vijesti.

IMG 20210223 170924 copy 1000x788 e1614097087572

Da će obitelj postati bogatija za tri nova člana i mnogi drugi primili su čuđenjem i nevjericom pa su mislili da se šale, kažu.

– I naše obitelji su mislile kako se šalimo, da je riječ o zezanciji. Kada su shvatili da se ne šalimo, bili su jako iznenađeni – sjeća se Josipa koja kaže kako su danas sva djeca u obitelji dar kojem se svi neizmjerno raduju i bez kojeg ne mogu zamisliti svoje živote.

SLATKI IZAZOVI

Odmah nakon vijesti, Josipa je saznala i rizike višeplodne trudnoće, među kojima su prijevremena trudnoća, porođaj carskim rezom, novorođenčad manje porođajne težine i druge, mnogo ozbiljnije posljedice. Zato su roditelji budno pratili kako se djevojčice mijenjaju iz tjedna u tjedan, a Josipa prolazila detaljne preglede.

– Tijekom trudnoće liječnik je detaljno pratio razvoj djevojčica i sve je upućivalo da je s njima sve u najboljem redu. Mi smo kao roditelji  bili svjesni rizika i bilo nas je strah do samog poroda. Nisam bila na strogom mirovanju, ali sam se morala paziti i odmarati. Samostalno sam uspjela održati trudnoću do 33. tjedna, kada mi je pukao vodenjak. Naše Ana, Klara i Lucija rođene su carskim rezom i mogu reći da ništa nije teško kad vidiš ta divna bića u svojim rukama. Djeca su Božji blagoslov i veselje, a iako je ovaj dar pravi izazov, ne treba ga se bojati. Cijelo vrijeme trudnoće, i kada smo se bojali hoće li sve biti dobro s njima, kako se razvijaju, imali smo vjeru u Boga, to nas je ispunjavalo i davalo nam nadu, da će sve biti dobro. I je, danas smo zajedno, a i s njih pet, uspijem se organizirati da nikome ništa ne nedostaje – kaže mama Josipa.

received 469426260738831

Sretnoj obitelji čestitke stižu sa svih strana, a posebna je stigla iz Općine Suhopolje. Ana, Klara i Lucija prve su trojke na području ove općine, pa je načelnik Siniša Horvat roditelje obradovao godišnjom opskrbom pelena i sa šest tisuća kuna – po dvije za svaku novu članicu obitelji.

– Hvala im na tome, jako su nas iznenadili i nama to zbilja puno znači – poručila je majka Josipa, kojoj osmijeh ne silazi s lica.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content