OPĆINA GRADINA Objavljen natječaj za sufinanciranje projekata i udruga iz općinskog proračuna

Općina Gradina objavila je na svojim mrežnim stranicama javni natječaj za sufinanciranje projekata i/ili udruga iz proračuna Općine Gradina za 2021. godinu. Kako je tim povodom istaknuo načelnik općine Marko Ajček, riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 340.000 kuna koja su u proračunu Općine izdvojena za rad udruga.

– Interes udruga za namjenska sredstva je uvijek velik, pa smo i ove godine ispoštovali svoje ugovore koji su bili načinjeni shodno pravilima koje određuje Općina Gradina, a vezano za financiranje rada udruga. Prvenstveno se to odnosi na kulturno-umjetničke i sportske udruge, ali isto tako i udruge hrvatskih branitelja s područja općine – napomenuo je Marko Ajček, koji je i ovaj put naglasio da se sredstva dodjeljuju shodno aktivnostima i zalaganju udruge ili pojedinaca, ali isto tako i specifičnosti po kojima je ova općina poznata.

– Općina Gradina poznata je po terenima za lov i ribolov, a unutar nje djeluje šest ribičkih i lovnih udruga. Za njihov rad Općina je ove godine izdvojila 50.000 kuna, a isto toliko je izdvojila i za rad braniteljskih udruga. Najveći iznos, od oko 200.000 kuna, shodno planu i programu, pripao je nogometnim klubovima s područja općine. Radi se o klubu Gradina koji se natječe u 1. ŽNL, klubu Napredak iz Rušana koji se natječe u 2. ŽNL, te nogometnim klubovima iz Stare Brezovice, Bačevca i Detkovca koji se natječu u 3. ŽNL – rekao je Marko Ajček, zadovoljan radom udruga s područja općine.

– Na žalost zbog pandemije koronavirusa su izostale brojne aktivnosti naših udruga koje su poznate diljem naše Županije, pa i dalje, posebice kada se radi o našim kulturno-umjetničkim udrugama koje gaje prijateljstvo i sa udrugama iz nekih susjednih zemalja. Vjerujem da su ovo vrijeme korone iskoristili za dogovore i individualnu vježbu te da će, kada to prilike dopuste, pokazati ono što su na svekoliko zadovoljstvo i pripremili – rekao je načelnik Marko Ajček i podsjetio sve zainteresirane udruge i pojedince s područja općine Gradina da je rok za podnošenje prijedloga projekata i programa 8. ožujka.

– Svaka udruga može prijaviti i ugovoriti više projekta/programa u okviru ovog Natječaja, na razdoblje provedbe do 12 mjeseci. Prijedlozi projekata/programa dostavljaju se isključivo na propisanim obrascima koji su zajedno s Uputama za prijavitelje dostupni na mrežnim stranicama Općine Gradina – istaknuo je.

(www.icv.hr, bs)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content