U OBŽ 25 novopozitivnih na koronavirus, trojica državljana Srbije kršila mjeru tranzita

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 343 uzorka od kojih je 25 bilo pozitivno na koronavirus.

Šest novopozitivnih osoba je s područja Osijeka, po tri Đakova i Našica, po dvije Belišća, Darde i Donjeg Miholjca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bilja, Bizovca, Đurđenovca, Erduta, Podgorača, Popovca i Valpova.

Hospitalizirano je 90 osoba oboljelih od COVIDA-19, od kojih je 68 smješteno u Kliničkom bolničkom centru Osijek (12 na respiratoru), a 22 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminula je jedna osoba u dobi od 80 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 702 osobe.

Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji, a postupajući po jednoj dojavi građana utvrdili su kršenje te mjere u Osijeku.

Na području Postaje granične policije Dalj utvrđeno je da su trojica državljana Srbije kršila mjeru tranzita kroz Republiku Hrvatsku. Policija je obavila i 156 nadzora objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 47 nadzora provođenja epidemioloških mjera (u 14 ugostiteljskih objekata, 7 trgovačkih centara, 7 prodavaonica i trgovina, 6 pekarnica, 6 benzinskih crpki, a ostale u drugim objektima), a nisu utvrdili nepravilnosti u njihovom radu.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content