Virovitička knjižnica uključila se u akciju “Poklonite slikovnicu” za djecu potresom pogođenih područja

“Čitaj mi!” – prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas 2013. godine, a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita.

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica se u organizaciji s Hrvatskim knjižničarskim društvom, komisijom za knjižnične usluge za djecu i mladež, UNICEF-om, Hrvatskim pedijatrijskim društvom te Hrvatskim čitateljskim društvom, Hrvatskim udrugama istraživača dječje književnosti, Hrvatskog logopedskog društva. Uključuje u nacionalnu kampanju “Čitaj mi!” i povodom tog događaja organizira prikupljanje slikovnica i knjiga za djecu.

Slikovnice na dar

– Cilj je prikupljanje slikovnica i knjiga za djecu potresom pogođenih područja Banovine pod sloganom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!”. Pozivamo djecu i roditelje da donesu svoje slikovnice i dječje knjige koje više ne koriste u virovitički knjižnicu i daruju ih onima kojima će čitanje biti obrazovna i biblioterapijska potreba. Prema najavama, virovitički autori slikovnica za djecu će također donirati svoja djela u tu svrhu – Poručili su iz Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

(www.icv.hr, ak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content