4. LIGA BJ-KC-VT Tri prekida kobna za Pitomaču u susjedskom derbiju protiv kloštranske Mladosti

Susjedski derbi 17. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica odigrali su jučer (nedjelja) u Kloštru Podravskom domaća Mladost i Pitomača.

Znao je pitomački strateg Ivan Presečan što ih čeka u Kloštru, gdje je i sam proveo tri sezone. Na vrlo neugodnom gostovanju momčad s Gmanja upisala je drugi uzastopni poraz, nakon što je u prvom proljetnom kolu poražena na domaćem terenu od Čazme s minimalnih 2:1. U ovom susretu Mladostaši su se osladili pobjedom u derbiju vječitih rivala, a gostujući vratar Hrvoje Zdelar morao je četiri puta vaditi loptu iz svoje mreže. Konačan rezultat 4:2.

Već u prvih 45 minuta domaći su ostvarili nedostižnu prednost. U 13. minuti susreta goste je načeo Lovro Šandrovčan, a samo jedanaest minuta kasnije na 2:0 povećao je Marko Nikolić. U 35. minuti ponovno se u listu strijelaca upisao Šandrovčan, a “točku na i” prvog dijela svojim drugim pogotkom stavio je Nikolić s bijele točke. Bio je to 21. ovosezonski pogodak vodećeg strijelca lige.

Gosti su pognute glave napustili travnjak, a konačan rezultat prvog dijela sugerirao je na potop u nastavku utakmice. Ipak, Presečanova momčad proigrala je u nastavku i krenula na “sve ili ništa”. Postigli su dva utješna pogotka i sačuvali mrežu netaknutu do posljednjeg zvižduka glavne sutkinje Kristine Veljačić. Dvostruki strijelac u 57. i 71. minuti bio je Karlo Jakupec.

Novim porazom Pitomačani su pali na osmo mjesto s 22 boda, a sljedeći susret igraju na svom Gmanju protiv šestoplasiranog Garića.

-Sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu. Prva tri pogotka primili smo iz prekida, a gotovo svaki njihov ubačaj je predstavljao veliku opasnost pred našim vratima. U obrani smo kod tih prekida katastrofalno reagirali. U nastavku se dižemo i postižemo ta dva pogotka, ali Mladost je preiskusna i predobra momčad da bi tu prednost prokockala. Definitivno su bili bolja momčad na terenu. Nisam zadovoljan igrom svoje momčadi, moramo još puno toga popraviti – rekao nam je trener Pitomače Ivan Presečan.

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, I. Bedeković)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content