Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju: Poljoprivrednici, od danas možete podnijeti Jedinstveni zahtjev za potpore

Od danas (ponedjeljak) možete u podružnicama Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podnijeti Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2021. godinu, navode iz APPRRR-a. Svoj zahtjev, pojašnjavaju, poljoprivrednici mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji do 17. svibnja 2021. godine.

– Poljoprivrednici koji posjeduju e-poljoprivredu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba) i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu – ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Također, naglašavaju da se za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja može zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2021. godine i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje. Podnošenje jedinstvenog zahtjeva u roku za zakašnjele zahtjeve je do 11. lipnja 2021. godine, ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja. Kako bi se zaštitilo poljoprivrednike, radnike i njihove obitelji od moguće zaraze korona virusom, iz APPRRR-a mole zainteresirane korisnike da dolazak u Agenciju dogovore telefonskim putem ili preko e-maila.

(agroklub.com, apprrr.hr)