FOTO Uz prvu kavu nakon tri mjeseca na suncem okupanim terasama uživali i Slatinčani

Danas (ponedjeljak) je snagu stupilo novo popuštanje mjera. Otvorene se terase kafića i restorana te su dopušteni treninzi u zatvorenom prostoru, uz pridržavanje epidemioloških mjera. Ove nove mjere trajat će do 15. ožujka.

Iako su jutarnje temperature zraka u Slatini bile oko nule, sunce je ipak u prijepodnevnim satima privuklo velik broj Slatinčana na terase kafića u centru grada. Najviše se gostiju okupilo na slatinskoj špici uz gradsku fontanu s guštom ispijajući svoje omiljene napitke, a najviše se tražila kava. Prema riječima gostiju, jedva su dočekali da se terase otvore kako bi mogli sjesti i u miru popiti kavu i pročitati novine.

– Ovo je malo zadovoljstvo koje nam je nedostajalo. Sada tek čovjek shvati koliko može biti sretan i s malim stvarima – riječi su jednog od gostiju.

IMG 5658

Konobari su sretni što su ponovno u “pogonu”.

– Dok smo radili s kavom za van imali smo tek nekoliko gostiju, i to sigurno nije bilo isplativo za šefa, a mi smo se dosađivali. Danas, kada je došlo do popuštanja mjera i otvaranja terasa, imamo dosta posla, naši gosti, većinom stalni, jedva su dočekali sjesti na terasu i uživati na suncu uz piće, zbog čega smo i mi naravno zadovoljni – složni su konobari Saša i Mario.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”622051″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content