IN MEMORIAM U 104. godini preminula Kata Jung zvana Mila, najstarija žiteljica naše županije

Kata Jung, zvana Mila, po službenim podatcima i najstarija žiteljica Virovitičko-podravske županije, preminula je u svojoj 104. godini života. Vitalna i draga Mila, koja je sa sinom i obitelji živjela u Virovitici, čuvala je svoju skromnost i svestranost do samog kraja, po koju će ju, uz obitelj i rodbinu, pamtiti i brojni poznanici.

Obitelj je tom prilikom uputila javnu zahvalu svima koji su im izrazili sućut.

-Usnule su najljepše oči, moje majke, Kate Jung-Mile. Svim dobrim ljudima koji su joj u životu podarili lijepu riječ, dali joj utjehu u bolesti i izrazili nam sućut i poželjeli joj da počiva u miru, srdačno zahvaljujem. Zahvaljujem i medicinskom osoblju, osobito doktorima Berriju, Vesni Savić i Kristini Cindrić, kao i ljekarni Berry te patronaži Treščec – toplim riječima izrazio je zahvalu sin Luka Jung s obitelji.

Podsjećamo, Kata Jung  – Mila proslavila je 14. siječnja 2018. godine svoj stoti rođendan, u krugu obitelj. Čestitke ovoj vitalnoj umirovljenici stizale su tada sa svih strana. Unatoč teškom životu (ona i brat majku su zbog bolesti izgubili u 10. godini života, a nedugo nakon toga i oca, pa ih je na noge podigla baka), puno rada i odricanja, Mila je uvijek govorila kako ima ispunjen i sretan život i kako joj ništa nije teško. I u poodmakloj dobi, bila je samostalna – bila je pokretna, čitala duhovno štivo, pratila programe na televiziji…

Priču o njoj objavili smo u povodu njenog 100. rođendana, prije tri godine, koju možete pročitati ovdje (arhiv Virovitičkog lista, stranica 4.-5.)

Onima koji su je poznavali ostat će u sjećanju kao skromna i dobra žena koja je podigla obitelj i koja je iz svake životne situacije znala izvući najbolje, uz pomoć vjere, skromnosti i radišnosti. Svjetao je primjer koji svojim djelima već slijede njeni najmiliji.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content