Koronavirus u OBŽ: 16 novih slučajeva, kršenje mjera utvrđeno u radu jednog ugostiteljskog objekta

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 178 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus.

Četiri novopozitivne osobe s područja su Osijeka, po dvije su s područja Đakova i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je na području Belišća, Bilja, Bizovca, Čepina, Donjeg Miholjca, Koške, Marijanaca i Petrijevaca,

Hospitalizirano je 49 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 37 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je pet na respiratoru), a 12 ih je, s tim oboljenjem, na bolničkom liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 79 godina. Trenutno se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 1.027 osoba.

Policijski službenici proveli su 15 provjera osoba u samoizolaciji. Od tri provjere provedene po dojavi građana u dva slučaja, oba u Ernestinovu, utvrđeno je kršenje te mjere te je tim osobama uručen prekršajni nalog. U 12 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Policijski službenici obavili su i 145 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje. Naime, 15. ožujka u 22.55 sati u ugostiteljskom objektu u Ivanovcu, postupajući po dojavi građana zatekli su djelatnicu i sedam osoba koji su konzumirali pića. Nazočni su se pridržavali epidemioloških mjera (imali zaštitnu masku i držali razmak), međutim odlukom Stožera civilne zaštite rad ugostiteljskih objekta odobren je do 22.00 sata, a zabranjena je konzumacija pića u zatvorenom prostoru, pa slijedi obavijest policije o počinjenom prekršaju nadležnom državnom inspektoratu protiv odgovorne osobe.

U zadnja 24 sata inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 58 nadzora provođenja epidemioloških mjera (43 u ugostiteljskim objektima, sedam u trgovinama, pet u trgovačkim centima i po jedan u frizerskom i kozmetičkom salonu te pekarnici) pri čemu su utvrdili pet nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content