Našička Udruga slijepih trenutno smještena u bivši Dom HV-a čeka adekvatniji prostor

Nakon što je jučer Udrugu slijepih Našice posjetila izvršna direktorica Hrvatskog saveza slijepih, Andrea Veljača i Mobilni tim Hrvatskog saveza slijepih, zadužen za tiflotehnološku podršku slijepim učenicima, danas je članove udruge, koja je trenutno smještena u privremenom prostoru u bivšem Domu HV-a, obišao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba.

Tom je prilikom čestitao novoj predsjednici Udruge Tatjani Bela, te naglasio kako će ona kao predsjednica, ali i cijela udruga imati njegovu podršku u budućem radu.

Privremeni prostor ocijenio je korektnim, s mogućnošću provođenja predviđenih aktivnosti, te je dodao kako Udruga slijepih i slabovidnih osoba Našice ima dugu 65-godišnju tradiciju i njihov takav rad treba i dalje podržavati.

Tatjana Bela rekla je kako su zahvalni što su dobili prostor za rad jer Udruga ima jako puno aktivnosti i pokušavaju pomoći članovima svih dobnih skupina.

Istaknula je kako su svjesni problema prostora, a koji imaju i mnoge udruge, te su spremni strpljivo čekati konačno najbolje rješenje s obzirom da slijepe osobe imaju dosta problema pri kretanju i prostorije u kojima će raditi zaista moraju biti posebno prilagođene.

Dodala je kako se provođenje projekta “Djetelina s četiri lista” odvija bez problema, a s obzirom na to da u lipnju završava, pokušat će ponovno aplicirati na EU fondove kako bi se nastavio i ubuduće.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content