Općina Voćin prijavila II. fazu projekta sufinanciranja troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe

Nakon prolaska i odobrenja faze I, Općina Voćin poslala je projektnu prijavu i za fazu II ”Sufinanciranje troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe”. Na fazu II prijavljeno je desetero djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji upisanih u cjelodnevni program rada predškolske ustanove Dječjeg vrtića ”Jelenko” i područnog odjela Ćeralije, koji će tijekom 24 mjeseca trajanja projekta imati subvencioniranu cijenu predškolskog odgoja i obrazovanja. Uz navedeni trošak sudjelovanja djeteta u predškolskom odgoju i obrazovanju, predviđeni su i izdatci za radnike, prehranu djece, uvjete boravka djece, nabavu namještaja i opreme.

Polaskom u vrtić djeca se susreću s novom okolinom, okolinom koja provodi predškolsko učenje i obrazovanje te pristupanjem i boravkom u vrtiću šire svoje obzore i poglede na svijet, a uče kroz njima primjerene aktivnosti. Prednost polaska u vrtić je socijalizacija, emotivni i intelektualni rasta, lakše uče, svladavaju znanja, pronalaze prijatelje i podršku u njima. Desetero djece koja žive u lošim socioekonomski uvjetima na području općine Voćin zbog pravovremene i precizne odluke Općine da se prijave na ovaj poziv imat će omogućenu pomoć.

Općina Voćin projektnu prijavu pripremila je uz pomoć Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije. Aktivnost izrade prijave II. faze, sufinanciranja troškova uključivanja djece u socioekonomsko nepovoljnoj situaciji u predškolske programe općine Voćin financira se iz projekta tehničke pomoći VIDRA-TEC 2.

(ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content