Ovog vikenda u Slatini filmska manifestacija “Ženijalni dani” posvećena Međunarodnom danu žena

Pučko otvoreno učilište Slatina i ove godine priprema već tradicionalnu filmsku manifestaciju posvećenu obilježavanju Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka, a obilježavaju ga kina diljem Hrvatske pod nazivom “Ženijalni dani”.

Selekcija u slavu ženske borbe za rodnu jednakost donosi tri ostvarenja, igrane i dokumentarne festivalske hitove koji će se prikazivati od 6. do 8. ožujka. Na repertoaru su “Djevojka koja obećava”, “Usidjelice” i “Influencerica”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

U Kinu Slatina prikazuju se filmovi:

DJEVOJKA KOJA OBEĆAVA
-krimi, drama, triler

Petak, 05.03. u 20:00
Subota, 06.03. u 20:00
Nedjelja, 07.03. u 20:00
Ponedjeljak, 08.03. u 20:00

Redateljica Emerald Fennel (Killing Eve) na velika platna donosi novi, zanimljivi pogleda na osvetu. Za Cassie (Carey Mulligan) svi tvrde da je obećavajuća mlada djevojka….dok joj strašan događaj ne usmjeri život na totalno drugačiji put. No ništa na prvi pogled nije onako kako izgleda. Ona je pametna, lukava, neustrašiva i živi dvostruki život. Po danu radi kao konobarica u lokalnom kafiću, a po noći izlazi i traži osvetu. Neočekivani susret će omogućiti Cassie da ispravi sve nepravde iz svoje prošlosti.

Cijena ulaznice: 25 kuna

INFLUENCERICA
-drama

Ponedjeljak, 08.03. u 18:00

Izabran u službenu selekciju Cannesa 2020. i hvaljen od kritike, film prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije, nudeći nam uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne online kulture. Energetična i predana svom poslu, Sylwijina javna persona pršti zaraznom pozitivnošću. Ona je svoja vlastita kreacija. No u intimi četiri zida njezina prpošna osobnost postaje hladna povučenost i otkriva bolnu prazninu ispod brižno izgrađene blještave fasade. Iako je kao zvijezda društvenih mreža okružena odanim zaposlenicima i stotinama tisuća obožavatelja, Sylwia žudi iskusiti istinsku prisnost. Kada s fanovima podijeli svoje osjećaje usamljenosti, zauzvrat dobije više nego što je očekivala.

Cijena ulaznice: 25 kuna

(www.icv.hr, adf, POU Slatina)