Policija uhitila dva muškarca koji su od 77-godišnjaka iznuđivali novac: Jednog žrtva namamila u klopku

Službenici PU virovitičko-podravske dovršili su kriminalističko istraživanje i uhvatili dvojicu muškaraca, starih i 43, odnosno 28 godina, koji dolaze s područja Pitomače i Suhopolja, a koji su od umirovljenika (77) prijetnjama putem mobitela i osobno pokušali doći do novca.

Policija je u priopćenju medijima izvijestila kako je istragom utvrđeno da su muškarci “u više navrata tijekom mjeseca veljače i ožujka od 77 – godišnjeg muškarca tražili novčane iznose od 3000 eura i 3000 kuna.”

Neslužbeno doznajemo kako je situacija pošla po zlu kada je umirovljenik (77), a koji je navodno muškarcima prije već posuđivao novac, rekao da to više neće činiti. Uslijedio je niz poruka s prijetnjama smrću, kako putem mobitela, tako i osobno.

Zanimljivost slučaja je u tome što je stariji muškarac slučaj prijavio policiji te je u suradnji sa policijskim službenicima muškarcima koji su mu prijetili napravio “klopku”.

Naime, obećao im je donijeti novac na određenu adresu. Kad je jedan od muškaraca došao pokupiti iznuđeno, umjesto sa svežnjem novčanica, izašao je iz kuće sa lisicama na rukama, jer su ga tamo dočekali policijski službenici. Drugog muškarca policija je pak zaustavila u patroli na cesti te je također uhićen.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad 43 – godišnjakom i 28 – godišnjakom, ODO Virovitica slijedi posebno izvješće. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content