Povjerenik Vlade Saša Rister održao sastanak s članovima Vatrogasne zajednice Orahovica

U maloj gradskoj vijećnici održan je sastanak povjerenika Vlade RH za Grad Orahovicu Saše Ristera sa Zapovjedništvom vatrogasne zajednice u cilju uvida u sve probleme dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada.

Sastanak je otvorio predsjednik VZ Orahovica Mario Gubeljak naglasivši kako su društva u velikom problemu zbog situacije s neizglasavanjem gradskog proračuna.

-Bez obzira na sve probleme, sva društva su redovno dobivala sredstva koja su proračunom predviđena, ali smo ostali bez one dodatne pomoći koja je društvima bila nužna. Zato sam inicirao ovaj sastanak s povjerenikom kako bi ga upoznali s našim problemima pa da se pomogne ako se što može – rekao je Gubeljak.

Potom su predstavnici društava iznijeli sve troškove koji ih čekaju u narednom razdoblju te predstavili povjereniku najnužnije investicije koje su potrebne za normalan rad društava kao što je kupnja interventnih odora i kaciga, opreme, financiranje polaganja vatrogasnih ispita, registracija vatrogasnih vozila i drugo.

-Svi znamo koliko je vatrogastvo važno u jednoj sredini i da su to društva kojima se trebaju i moraju pružiti maksimalni uvjeti za rad. Meni je kao povjereniku danas nemoguće bilo što obećavati osim da će do izbora i nadalje sva sredstva koja su im zakonski predviđena, biti isplaćena. Nadam se i vjerujem da će tko god bude gradonačelnik nakon izbora, vatrogastvu i ovim vrijednim ljudima dati punu podršku i pomoći im u svim željenim planovima jer to su ljudi koji svojim radom, trudom i riskirajući vlastite živote spašavaju sve nas i čuvaju ljudsku imovinu – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content