Slatinski Vretenci novcem od rukotvorina kupili potrepštine i donirali Udruzi dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika VPŽ

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina nekoliko puta godišnje predstavlja se svome gradu putem kreativnih štandova s proizvodima koje na radionicama izrađuju osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji uz vodstvo Udruge.

Tako su i ove godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Vretenci izašli na štand sa svojim rukotvorinama i time uljepšali dan svim prolaznicima na središnjem slatinskom gradskom trgu.

Svjesni činjenice kako je lijepo primiti pomoć i podršku, a još ljepše tu istu pomoć i podršku ponuditi svom bližnjem, članovi Udruge Vretenac Slatina odlučili su sa prikupljenim prihodima kupiti potrepštine koje su prijeko potrebne Udruzi dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Virovitičko-podravske županije. Tim povodom je jučer (četvrtak) Željko Lacko, predsjednik Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Virovitičko-podravske županije posjetio prostorije Udruge Vretenac gdje su mu Vretenci uručili potrepštine koje će ovoj Udruzi pomoći ne samo u radu, nego će pomoći i samim pacijentima Odjela hemodijalize OB Virovitica sa kojima surađuju.

– Koliko god je taj pothvat bio mali, toliko je zapravo bio i velik. Prilika je ovo da iskušamo sami sebe, potražimo dobro u nama i poklonimo ga ljudima oko nas. Svi imamo neki jedinstveni dar, neku vještinu, znanje ili mogućnosti s kojima možemo učiniti nešto za druge. Dovoljno je odvojiti malo svog vremena, osmijeha ili pažnje, darovati dio sebe i time unijeti novi smisao kako u svoj tako i u tuđi život. Kada činimo dobro za druge, raste i dobro u nama – rekla je predsjednica UOSIT Vretenac Slatina Patricija Karaman.

Sretni Vretenci vesele se daljnjoj suradnji sa ovom Udrugom i raduju se nekom budućem zajedničkom druženju uz poruku svima, kako će i mali pothvati promijeniti nečiji svijet i učiniti ga mnogo ljepšim mjestom.

(www.icv.hr, adf; UOSIT Vretenac Slatina)

Povezane vijesti

Skip to content