Slatinski Vretenci razveselili Slatinčane uskrsnom izložbom

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina svojim su sugrađanima pripremili još jednu zanimljivu izložbu na kojoj su izložili svoje radove povodom uskrsnih blagdana. Tako su danas (petak) od 10 do 12 sati na Trgu svetog Josipa u Slatini pozornost prolaznika plijenili kreativni uradci samih Vretenaca, ali i njihovih obitelji i ostalih članova Udruge.

Iako je bilo najavljeno iznenađenje za subotu, kojim su Vretenci htjeli razveseliti mališane, prema riječima prve zaposlene osobe u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina Jasne Horvat, voditeljice projekta ”Nauči me i uspjet ću” koju Udruga provodi u suradnji s orahovačkom Udrugom Jaglac, a u sklopu koje se provodi i aktivnost ”Škola neovisnog življenja”, djeca su se već danas imala priliku fotografirati pored velikog zeca što će im ostaviti jedinstvenu uspomenu na sretno djetinjstvo u Slatini i druženje s Vretencima.

– U okviru aktivnosti kojima potičemo kreativnost naših korisnika, kao i njihovih roditelja pripremamo uratke za različite prigode. Ovoga puta smo svi zajedno sretni što možemo gradu Slatini na ovaj način čestitati sretan Uskrs. Na štandu smo izložili uskršnje kreacije naših korisnika i njihovih obitelji koji će zasigurno uljepšati ove blagdane brojnim obiteljima koje će njima ukrasiti svoj dom – istaknula je Jasna Horvat čestitavši u ime ”Vretenaca” sretan i blagoslovljen Uskrs svim građanima Slatine, prigradskih naselja i susjednih općina.

Udruga Vretenac će prikupljene donacije s ove, kao i svih ostalih izložbi do sada, usmjeriti daljnjem radu Udruge. Dio sredstava bit će svakako usmjeren humanitarnom djelovanju kojim Vretenci potpomažu rad drugih udruga, dok će se dio iskoristiti za poboljšanje kvalitete života korisnika kroz različita putovanja, izlete i nove aktivnosti, a sve to u skladu s epidemiološkom situacijom.

S ”Vretencima” se na uskrsnom štandu na Trgu svetog Josipa u Slatini možete družiti i sutra (subota), od 10 do 12 sati.

(www.icv.hr, adf; mf; Foto: D. Fišli)

Povezane vijesti

Skip to content