U OBŽ na koronavirus novopozitivne 54 osobe, u samoizolaciji 1.137

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 388 uzoraka od kojih je 54 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše je novopozitivnih osoba na području Osijeka, njih 23, dok su po četiri osobe s područja općine Bilje, po tri s područja gradova Donji Miholjac, Đakovo i Našica, a po dvije Erduta, Feričanaca, Valpova i Viljeva. Po jednu novozaraženu osobu imaju područja Antunovac, Beli Manastir, Belišće, Čepin, Darda, Đurđenovac, Ernestinovo, Popovac, Semeljci i Šodolovci.

Na bolničkom liječenju nalaze se 52 osobe oboljele od Covida-19, i to 38 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 14 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.137 osoba.

Policijski službenici proveli su 29 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili tri kršenja te mjere (na području Đurđenovca, Osijeka i Erduta). U 119 nadzora ugostiteljskih objekata nisu utvrdili kršenje mjera.

Od drugih postupanja, policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu protiv državljanina Hrvatske s prebivalištem u Novom Sadu i državljanina Srbije koji su prilikom ulaska u Hrvatsku na MCGP Erdut predočili krivotvorene PCR testove.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content